ŠNENOKLE Omileni desert stare Jugoslavije, biće nikad kremastiji i slađi
Desert za sva vremena, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 1 l mleka
- 6 jaja
- 12 supenih kašika šećera
- 1 supena kašika brašna
- 2 kesice vanil šećera
Priprema
U jednu šerpu sipajte mleko pa stavite na vatru da provri. Dodajte vanilin šećer i 3 kašike šećera. Zasebno umutite čvrst sneg od 6 belanaca i 3 kašike šećera. Knedle od belanaca vadite kašikom pa ih spuštajte u mleko. Kuvajte lagano jednu stranu 3 minuta pa okrenite kašikom na drugu stranu i kuvajte još toliko. Vadite kuvane knedle pa ih ređajte u činiju. Zaseno umutite 6 žumanaca sa 6 kašika šećera i kašikom brašna , pa uz neprestano mešanje, dodajte u mleko u kome ste kuvali knedle. Kuvajte i mešajte sve dok se ne dobije ujednačen gust krem. Sipajte vruć krem preko kuvanih knedli pa ostavite da se prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠNENOKLE Vazdušasti slatkiš koji vraća u dane detinjstva, a najpopularniji zbog Milene Dravić
Fenomenalan slatkiš nastao u 19.veku u Beču, koji je kod nas proslavila Milena Dravić kao Dušanka u čuvenoj seriji.
ŠNENOKLE PO STAROM TETA MILICINOM RECEPTU Biće vazdušaste i mekane kao pamuk, a nikad slađe
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
ČOKOLADNE ŠNENOKLE Klasik na moderan način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasične šnenokle, ove sa čokoladom ćete obožavati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)