DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.

krempita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 jaje 
  • 1 žumance 
  • 500 g brašna
  • 2,5 dl vode 
  • malo soli
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta
  • 300 g svinjskog sala
  • 1,5 l mleka
  • oko 350 g brašna
  • 13 punih kašika šećera
  • 6 kom jaja
  • 4 vanilina šećera
  • 3 pune kašike pudinga od vanile
  • ekstrat od kruške
  • prah šećer 

Priprema:

Za kore: Od vode,sirćeta,jaja,malo soli,brašna-350 g zamesite glatko testo. Pomešajte salo sa 150 g brašna. Zatim testo razvucite oklagijom u lepu kocku pa premažite salom, presavijte kao i sva lisnata testa. Pustite da se odmara 15 do 20 minuta. Potom ponovo razvucite oklgijom pa presavijte. Pustite da testo odmara 15 do 20 minuta pa ponovite još jednom. Ponovo razvucite na debljinu od 3 mm. Za fil umutite brašno, žumanca i puding pa izmešajte i dodajte puding dok smesa ne postane retka, potom sipajte u ostatak mleka sa šećerom. Skuvajte lepo pa dodajte 6 umućenih belanaca pa ih blago izmešajte.Fil dodajte na prvu koru pa preklopite drugom. Potom blago pritisnite da se lepo prohladi pa pospite kolač prah šećerom koji miriše na vanilu.

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading