DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 1 žumance
- 500 g brašna
- 2,5 dl vode
- malo soli
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- 300 g svinjskog sala
- 1,5 l mleka
- oko 350 g brašna
- 13 punih kašika šećera
- 6 kom jaja
- 4 vanilina šećera
- 3 pune kašike pudinga od vanile
- ekstrat od kruške
- prah šećer
Priprema:
Za kore: Od vode,sirćeta,jaja,malo soli,brašna-350 g zamesite glatko testo. Pomešajte salo sa 150 g brašna. Zatim testo razvucite oklagijom u lepu kocku pa premažite salom, presavijte kao i sva lisnata testa. Pustite da se odmara 15 do 20 minuta. Potom ponovo razvucite oklgijom pa presavijte. Pustite da testo odmara 15 do 20 minuta pa ponovite još jednom. Ponovo razvucite na debljinu od 3 mm. Za fil umutite brašno, žumanca i puding pa izmešajte i dodajte puding dok smesa ne postane retka, potom sipajte u ostatak mleka sa šećerom. Skuvajte lepo pa dodajte 6 umućenih belanaca pa ih blago izmešajte.Fil dodajte na prvu koru pa preklopite drugom. Potom blago pritisnite da se lepo prohladi pa pospite kolač prah šećerom koji miriše na vanilu.
Možda vas zanima:
BAKINA KREMPITA BOLJA OD ONE KUPOVNE Topi se u ustima, po receptu za početnike
Jednostavan kolač savršen za svečanu trpezu.
STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)