DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.

BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.

KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.
- 1 jaje
- 1 žumance
- 500 g brašna
- 2,5 dl vode
- malo soli
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- 300 g svinjskog sala
- 1,5 l mleka
- oko 350 g brašna
- 13 punih kašika šećera
- 6 kom jaja
- 4 vanilina šećera
- 3 pune kašike pudinga od vanile
- ekstrat od kruške
- prah šećer
Priprema:
Za kore: Od vode,sirćeta,jaja,malo soli,brašna-350 g zamesite glatko testo. Pomešajte salo sa 150 g brašna. Zatim testo razvucite oklagijom u lepu kocku pa premažite salom, presavijte kao i sva lisnata testa. Pustite da se odmara 15 do 20 minuta. Potom ponovo razvucite oklgijom pa presavijte. Pustite da testo odmara 15 do 20 minuta pa ponovite još jednom. Ponovo razvucite na debljinu od 3 mm. Za fil umutite brašno, žumanca i puding pa izmešajte i dodajte puding dok smesa ne postane retka, potom sipajte u ostatak mleka sa šećerom. Skuvajte lepo pa dodajte 6 umućenih belanaca pa ih blago izmešajte.Fil dodajte na prvu koru pa preklopite drugom. Potom blago pritisnite da se lepo prohladi pa pospite kolač prah šećerom koji miriše na vanilu.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)