DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 1 žumance
- 500 g brašna
- 2,5 dl vode
- malo soli
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- 300 g svinjskog sala
- 1,5 l mleka
- oko 350 g brašna
- 13 punih kašika šećera
- 6 kom jaja
- 4 vanilina šećera
- 3 pune kašike pudinga od vanile
- ekstrat od kruške
- prah šećer
Priprema:
Za kore: Od vode,sirćeta,jaja,malo soli,brašna-350 g zamesite glatko testo. Pomešajte salo sa 150 g brašna. Zatim testo razvucite oklagijom u lepu kocku pa premažite salom, presavijte kao i sva lisnata testa. Pustite da se odmara 15 do 20 minuta. Potom ponovo razvucite oklgijom pa presavijte. Pustite da testo odmara 15 do 20 minuta pa ponovite još jednom. Ponovo razvucite na debljinu od 3 mm. Za fil umutite brašno, žumanca i puding pa izmešajte i dodajte puding dok smesa ne postane retka, potom sipajte u ostatak mleka sa šećerom. Skuvajte lepo pa dodajte 6 umućenih belanaca pa ih blago izmešajte.Fil dodajte na prvu koru pa preklopite drugom. Potom blago pritisnite da se lepo prohladi pa pospite kolač prah šećerom koji miriše na vanilu.
Možda vas zanima:
BAKINA KREMPITA BOLJA OD ONE KUPOVNE Topi se u ustima, po receptu za početnike
Jednostavan kolač savršen za svečanu trpezu.
STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)