DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.

Potrebno je:
- 1 jaje
- 1 žumance
- 500 g brašna
- 2,5 dl vode
- malo soli
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- 300 g svinjskog sala
- 1,5 l mleka
- oko 350 g brašna
- 13 punih kašika šećera
- 6 kom jaja
- 4 vanilina šećera
- 3 pune kašike pudinga od vanile
- ekstrat od kruške
- prah šećer
Priprema:
Za kore: Od vode,sirćeta,jaja,malo soli,brašna-350 g zamesite glatko testo. Pomešajte salo sa 150 g brašna. Zatim testo razvucite oklagijom u lepu kocku pa premažite salom, presavijte kao i sva lisnata testa. Pustite da se odmara 15 do 20 minuta. Potom ponovo razvucite oklgijom pa presavijte. Pustite da testo odmara 15 do 20 minuta pa ponovite još jednom. Ponovo razvucite na debljinu od 3 mm. Za fil umutite brašno, žumanca i puding pa izmešajte i dodajte puding dok smesa ne postane retka, potom sipajte u ostatak mleka sa šećerom. Skuvajte lepo pa dodajte 6 umućenih belanaca pa ih blago izmešajte.Fil dodajte na prvu koru pa preklopite drugom. Potom blago pritisnite da se lepo prohladi pa pospite kolač prah šećerom koji miriše na vanilu.
Možda vas zanima:

KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.

BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.

KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.

MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.

GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)