NAJBOLJI POSLASTIČARSKI KREM Provereno uspeva, a ukus je neverovatan, caka je u ovome

Izvor: Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Savršeni krem sa kojim uspeva svaka poslastica, probajte i uverite se.

krem od žumanaca
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml mleka
  • 50 g mekog brašna
  • 2 čepa ekstrakta vanile
  • 5 kom žumanaca
  • 60 g putera
  • 130 g kristal šećera

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, vanilinim ekstraktom, brašnom i polovinom mleka. Ostatak mleka zagrejte u šerpi, pa kad provri sklonite i dodajte hladno mleko i jaja. Kuvajte na pari uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Zatim sklonite sa vatre i dodajte puter. Mutite sve dok se ne otopi. Možete krem da ga koristite vruć ili ostavite u frižideru 48 sati. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading