PASTA BOLONJEZE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za savršen ručak

Izvor: Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

U savršenom spoju sa testeninom i mesom, prste da poližete.

pasta bolonjeze
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 150 ml crvenog vina
  • 2 luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema

Luk i šargarepu sitno nasecite i propržite na maslinovom ulju. Dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite.Dodajte mleveno meso i kuvajte dok ne omekša. Dodajte vino i sačekajte da alkohol ispari, pa dodajte pasirani paradajz. Kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.

Komentari (0)

Loading