BUREK SA MESOM Savršen za svako doba dana,a odlično ide uz jogurt
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1/2 kg tankih kora
- so, biber
- ulje
- 200 ml vode
Priprema
Prvo ispržite sitno seckan crni luk pa mu dodajte mleveno meso. Sve zajedno propržite. Posolite i pobiberite. Premažite tepsiju uljem pa je prekrijte korom. 3 kore zgužvajte kao harmoniku pa prekrijte dno tepsije. Zatim malo pouljite i poprskajte vodom. Prekrijte sa druge tri kore zgužvane, takođe pouljene i poprskane vodom. Tako i treći red pa ubacite trećinu mesa a zatim isto kao prvi put tri reda kora pa meso kore, dok sve ne potrošite. Prekrijte korom i premažite uljem burek i pecite ga oko 50 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
ŠARENI BUREK SA MESOM Ako volite onaj kupovni, ovaj ćete da obožavate
Mnogima je kupovni burek omiljeni izbor za doručak. Napravite domaći burek sa mesom i bićete oduševljeni. Spoj hrskavih kora sa sočnim filom od mesa, raj je za nepca.
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)