BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
- 550 g kora za burek
- 200 ml ulja
- 150 ml vode
- 1 puna kašičica soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1,5 kašika brašna
- 350 g kravljeg sira
- 150 g kisele pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh nauljite. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje,so, brašno i prašak za pecivo. Zatim izmrvite kravlji sir viljuškom pa pomešajte sa kiselom pavlakom. U pleh stavite 2 kore, da rubovi vire van tepsije. Poprskajte mešavinom ulja pa zgužvajte 3 kore jednu do druge. Nanesite polovinu fila pa opet stavite kore. Zatim pospite mešavinom ulja pa nanesite ostatak fila. Pecite burek sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:

BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.

BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.

BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.

BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.

POSNI PAPRIKAŠ SA ŠAMPINJONIMA Zasitno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Jedostavno jelo skupog ukusa zagrejaće vas u trenu.

POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.

POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu
Najbolje služite uz dvopek.
Komentari (0)