BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 550 g kora za burek
  • 200 ml ulja
  • 150 ml vode
  • 1 puna kašičica soli
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1,5 kašika brašna
  • 350 g kravljeg sira
  • 150 g kisele pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh nauljite. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje,so, brašno i prašak za pecivo. Zatim izmrvite kravlji sir viljuškom pa pomešajte sa kiselom pavlakom. U pleh stavite 2 kore, da rubovi vire van tepsije. Poprskajte mešavinom ulja pa zgužvajte 3 kore jednu do druge. Nanesite polovinu fila pa opet stavite kore. Zatim pospite mešavinom ulja pa nanesite ostatak fila. Pecite burek sve dok ne porumeni.

@moja.trpeza Avokado tuna rolnica 🥑 Sastojci: 1 krastavac 50g paradajza 50g avokada 50g crvenog luka 100g tune 100g masnog sitnog sira Priprema: Oljuštite krastavac i iseckajte ga na tanke listove. Na svaku ploču stavite masni sitni sir, pa poređajte paradajz, crveni luk, avokado i tunu. Urolajte, a zatim iseckajte na kriške. Uživajte u zdravoj verziji sushija! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #avocado #tuna #recipe #recepti ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading