SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Preukusno jelo za prave gurmane.

gulaš
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

  • 1 kg junetine
  • 1 kg svinjetine
  • 2 kg crnog luka
  • 200 g celera
  • 3 šargarepe
  • 200 g paradajz pelata
  • 5 g bibera
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 5 lovorova lista
  • veza peršuna
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • kašika mlevene začinske paprike
  • 200 g masti

Priprema:

Mast i šargarepu stavite u veću šerpu pa narendajte celer i začinite. Potom dinstajte na laganoj vatri dok ne dobije zlatno-žutu boju. Dodajte meso seckano na kockice pa dinstajte uz dodavanje oko pola litra vode. Od brašna, vode i mlevene začinske paprike napravite zapršku. Sjedinite pa pustite da se gulaš krčka još oko pola sata. Pobiberite i dodajte lovor. Prijatno! 

Proteinske palačinke sa samo dva sastojka Sastojci: 200g ovsenih pahuljica 100ml vode Priprema: Izmiksajte ovsene pahuljice, dodajte vodu i dobro promešajte. Pecite u tiganju.Servirajte i premažite po želji. Brzo i jednostavno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)