GULAŠ PO TRADICIONALNOM RECEPTU Domaće jelo je zasitno, preukusno i lako se sprema, prste da poližete
Sa ovim receptnom ne možete da omanete...

Evo jednostavnog recepta za ukusan gulaš:
Možda vas zanima:

PIKANTNI VOJVOĐANSKI GULAŠ Sočni zalogaji od mesa koji se tope u ustima, specijalitet koji svi obožavaju!
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.

Ovu namirnicu obavezno dodajte u gulaš: Meso se samo raspada, a sos postaje neodoljiv
Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa
Sastojci:
- 600 g goveđeg mesa (najbolje plećke ili buta)
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 srednja krompira
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 2 kašičice slatke paprike u prahu
- 1 kašičica ljute paprike (po želji)
- 1 lovorov list
- 1,5 l vode ili goveđeg bujona
- So i biber po ukusu
- 3 kašike ulja ili svinjske masti
- 1 kašičica brašna (po želji, za zgušnjavanje)
Priprema:
Goveđe meso isecite na kocke veličine zalogaja. U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast. Stavite meso i pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. Iseckajte crni i beli luk sitno, a šargarepu, krompir i papriku iseckajte na kolutove ili kocke. Dodajte luk u šerpu i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte slatku papriku, ljutu papriku (ako volite začinjeno), i lovorov list. Promešajte sve dobro. Dodajte iseckane paradajze i povrće (krompir, šargarepu, papriku). Prelijte sve sa vodom ili bujonom. Dodajte so i biber po ukusu.
Pokrijte šerpu i kuvajte na srednje jakoj vatri 1,5 do 2 sata, povremeno mešajući, dok meso ne postane mekano i povrće skuvano. Ako je potrebno, dolivajte još malo tečnosti.
Ako želite da gulaš bude gušći, pomešajte malo brašna sa malo vode i dodajte u gulaš. Kuvajte još 10 minuta, dok se ne zgusne.
Na kraju, probajte gulaš i po potrebi dodajte još začina. Poslužite gulaš sa svežim hlebom, ili uz prilog po želji, kao što je pirinač ili testenina.
Prijatno!
Bonus video:

JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.

POSNA DOBOŠ TORTA Raskošna poslastica savršena za svaku svečanost
Neodoljiva poslastica dostojna kraljevske trpeze, uzećete parče više.

LAZANJA SUPA Mirisna i aromatična, u savršenom spoju predjela i omiljenog jela
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.

SLATKA PROJA Sa bundevom i medom. totalno drugačija od svega što ste jeli
Savršena i slatka, bićete oduševljeni.

PASTA SA TUNOM ZA PRAVE GURMANE Posno jelo koje budi sva čula
Sočna i ukusna, pravićete stalno.
Komentari (0)