SOČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Fenomenalno predjelo pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalna pita najbolje ide uz šolju jogurta i kiselog mleka.

pita sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 0,5 kg tankih kora
  • 1 struk praziluka
  • 800 g šampinjona
  • ulje
  • biber
  • so

Priprema:

Beli deo praziluka izrežite na kolutiće pa ga propržite ga dok ne omekša. Dodajte očišćene i na listiće seckane šampinjone, pa pržite dok ne nestane sva tečnost. Posolite i pobiberite. Mešavinom ulja i vode poprskajte dve kore pa preko treće rasporedite deo fila. Potom uvijte kore i prebacite u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav materijal. Odozgo kore premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko pola sata, sve dok pita ne porumeni. 

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading