SOČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Fenomenalno predjelo pravi je raj za nepca
Fenomenalna pita najbolje ide uz šolju jogurta i kiselog mleka.
Potrebno je:
- 0,5 kg tankih kora
- 1 struk praziluka
- 800 g šampinjona
- ulje
- biber
- so
Priprema:
Beli deo praziluka izrežite na kolutiće pa ga propržite ga dok ne omekša. Dodajte očišćene i na listiće seckane šampinjone, pa pržite dok ne nestane sva tečnost. Posolite i pobiberite. Mešavinom ulja i vode poprskajte dve kore pa preko treće rasporedite deo fila. Potom uvijte kore i prebacite u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav materijal. Odozgo kore premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko pola sata, sve dok pita ne porumeni.
Možda vas zanima:
SLASNA PITA SA PEČURKAMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, za savršen doručak
Sočna i slasna, služite uz prilog po želji.
KIŠ SA PEČURKAMA SE POJEDE DOK JE U PLEHU Ukusa da ti pamet stane
Savršen za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)