ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.
Potrebno je:
- 150 g oljuštenih neslanih sirovih pistaća
- 190 ml punomasnog mleka
- 30 g neslanog putera
- 100 g bele čokolade
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Manje od pola litra vode stavite da provri pa dodajte oljuštene pistaće. Ostavite da vri 4 minuta, pa procedite i ostavite na kuhinjsku krpuKako biste napravili italijnski krem, stavite manje od pola litra vode da provri i ubacite oljuštene pistaće. Pustite da vri 4 minuta, a zatim ih ocedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Peškir presavijte pa istrljajte pistaće u peškiru da olabavite koricu kojom su obmotani. Potom ih očistite i izblendajte sa 80 ml mleka i kašikom šećera u prahu. Blendirajte 5 minuta, dok ne dobijete glatku pastu.Mleko, puter i belu čokoladu sipajte u čistu šerpu pa zagrejte na tihoj vatri, sve dok se ne otope. U blender stavite pastu pa dodajte mešavinu bele čokolade i blendajte dok smesa ne postane kremasta.,Mažite krem od pistaća na hleb ili dodajte omiljenom desertu. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI KREM OD PISTAĆA Bez šećera je, a super ide uz kroasan ili palačinke
Čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji.
LEŠNIK KREM ZA PRAVE SLADOKUSCE Nimalo ne zaostaje za originalom, prste da poližete
Pravi se lako, a savršen da se maže na hleb ili doda kao prilog desertu.
ČOKOLADNI KREM ZA NAJBOLJE PALAČINKE Pravi se lako, a sladak i ukusan
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog desertu.
NAJBOLJI POSLASTIČARSKI KREM Provereno uspeva, a ukus je neverovatan, caka je u ovome
Savršeni krem sa kojim uspeva svaka poslastica, probajte i uverite se.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)