ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.
Potrebno je:
- 150 g oljuštenih neslanih sirovih pistaća
- 190 ml punomasnog mleka
- 30 g neslanog putera
- 100 g bele čokolade
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Manje od pola litra vode stavite da provri pa dodajte oljuštene pistaće. Ostavite da vri 4 minuta, pa procedite i ostavite na kuhinjsku krpuKako biste napravili italijnski krem, stavite manje od pola litra vode da provri i ubacite oljuštene pistaće. Pustite da vri 4 minuta, a zatim ih ocedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Peškir presavijte pa istrljajte pistaće u peškiru da olabavite koricu kojom su obmotani. Potom ih očistite i izblendajte sa 80 ml mleka i kašikom šećera u prahu. Blendirajte 5 minuta, dok ne dobijete glatku pastu.Mleko, puter i belu čokoladu sipajte u čistu šerpu pa zagrejte na tihoj vatri, sve dok se ne otope. U blender stavite pastu pa dodajte mešavinu bele čokolade i blendajte dok smesa ne postane kremasta.,Mažite krem od pistaća na hleb ili dodajte omiljenom desertu. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI KREM OD PISTAĆA Bez šećera je, a super ide uz kroasan ili palačinke
Čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji.
LEŠNIK KREM ZA PRAVE SLADOKUSCE Nimalo ne zaostaje za originalom, prste da poližete
Pravi se lako, a savršen da se maže na hleb ili doda kao prilog desertu.
ČOKOLADNI KREM ZA NAJBOLJE PALAČINKE Pravi se lako, a sladak i ukusan
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog desertu.
NAJBOLJI POSLASTIČARSKI KREM Provereno uspeva, a ukus je neverovatan, caka je u ovome
Savršeni krem sa kojim uspeva svaka poslastica, probajte i uverite se.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)