PITA SA SPANAĆEM I SIROM Sočna i slasna, uzećete parče više
Najbolje služite uz jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g spanaća
- maslinovo ulje
- 1 crveni luk ili crni
- 2 čena belog luka
- 3 jaja
- 120 ml mleka
- 150 g brašna
- so
- biber
- 200 g kravljeg sira
- 100 g rendane mocarele
- svež peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite i operite pa iseckajte spanać. Seckani crni luk propržite u tiganju sa maslinovim uljem pa onda propržite i beli luk. Umešajte spanać, i pržite dok ne omekša. Umutite jaja pa dodajte brašno, mleko, biber i so. Kad smesa postane glatka znaćete da je dobro umućeno. Umešajte spanać, izdrobljeni sir i peršun, pa dobro izmešajte. U pleh za pečenje izlijte gotovu smesu pa odozgo pospite rendanom mocarelom i sitno seckanim peršunom. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)