SVETOGORSKA ČORBA Pogodna za dane strogog posta, a ukusna i drugačija

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.

svetogorska čorba
Printscreen

Potrebno je:

  • 2–3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 veća tikvica
  • 2 krompira
  • 1 veza peršuna
  • 200 g paradajza (svežeg ili iz konzerve)
  • 2 lovorova lista
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber po ukusu
     

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk pa oljuštite krompir,tikvicu i šargarepu i isecite na kockice. Dodajte pasiran paradajz. Zagrejte malo maslinovog ulja u dubokom loncu pa dodajte crni luk i dinstajte, sve dok ne postane staklast.Umešajte šargarepu i dinstajte još par minuta. Onda dodajte krompir i tikvicu pa povrće prelijte vodom. Posolite i pobiberite pa dodajte lovorov list. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok povrće ne omekša, oko pola sata. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta. Na kraju pospite čorbu seckanim peršunom. 

@moja.trpeza Borovnica napitak Sastojci: 200 g borovnica 1 limun 1 čaša vode 1 kašika meda Priprema: U blender staviti borovnice, isceđeni sok od limuna, vodu i med. Blendirati dok se ne dobije ujednačen napitak. Konzumirati jednu čašu dnevno za osveženje i zdravlje. #mojatrpeza #trpeza #sokodborovnice #kuhinjarecepti #viralvideos #videoviral #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading