SVETOGORSKA ČORBA Pogodna za dane strogog posta, a ukusna i drugačija
Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.

Potrebno je:
- 2–3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 veća tikvica
- 2 krompira
- 1 veza peršuna
- 200 g paradajza (svežeg ili iz konzerve)
- 2 lovorova lista
- maslinovo ulje
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk pa oljuštite krompir,tikvicu i šargarepu i isecite na kockice. Dodajte pasiran paradajz. Zagrejte malo maslinovog ulja u dubokom loncu pa dodajte crni luk i dinstajte, sve dok ne postane staklast.Umešajte šargarepu i dinstajte još par minuta. Onda dodajte krompir i tikvicu pa povrće prelijte vodom. Posolite i pobiberite pa dodajte lovorov list. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok povrće ne omekša, oko pola sata. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta. Na kraju pospite čorbu seckanim peršunom.
Možda vas zanima:

BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.

BELA ČORBA Sočno predjelo koje greje dušu i telo, kao osmišljena za Uskrs
Savršena za sve svečane prilike.

JAPANSKA SUPA RAMEN Drugačiji specijalitet koji krepi organizam u trenu
Bićete oduševljeni ukusom.

HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.

DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
Najbolje služite uz njoke.

ORASNICE Prhki starinski kolači skupog ukusa, za sve bitne događaje
Super idu uz šolju kafe.

NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.

NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)