PROLEĆNE ROLNICE Mekane unutra, a hrskave spolja, za pravo uživanje
Služite uz pripremljeni sos.
Potrebno je:
- pakovanje kora za pitu
- 8 kiselih krastavaca
- 8 kriški ementalera
- 1,25 šolje suncokretovog ulja
Za sos:
- 0,50 šolje majoneza
- 1 kašika skriraka sosa
Priprema:
Rolnice secite na ravne, pravilne komade pa im premažite ivice vodom. Krišku sira stavite u sredinu svake rolnice a preko njega kiseli krastavac. Donju ivicu kore podignite i preklopite preko krastavca. Onda presavijte bočne strane prema unutra pa namotajte rolnicu. Malo vode nanesite prstima na gornji vrh kore da je zalepite. Na srednje jakoj vatri zagrejte uje u tiganju. Zatim pržite rolnice po 3 minuta sa svake strane. Kad postanu zlatno braon i hrskave stavite na papirne ubruse da se ocede od ulja.
Možda vas zanima:
NAJAVLJUJU LEPO VREME Prolećne rolnice mogu da se jedu svaki dan
Uz samo par sastojaka, lako se naprave.
PROLEĆNE ROLNICE NA BALKANSKI NAČIN Sada proleće može da počne!
Svideće vam se ukus.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)