PROLEĆNE ROLNICE Mekane unutra, a hrskave spolja, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Služite uz pripremljeni sos.

prolećne rolnice
Shutterstock

Potrebno je:

  • pakovanje kora za pitu
  • 8 kiselih krastavaca
  • 8 kriški ementalera
  • 1,25 šolje suncokretovog ulja

Za sos:

  • 0,50 šolje majoneza
  • 1 kašika skriraka sosa

Priprema:

Rolnice secite na ravne, pravilne komade pa im premažite ivice vodom. Krišku sira stavite u sredinu svake rolnice a preko njega kiseli krastavac. Donju ivicu kore podignite i preklopite preko krastavca. Onda presavijte bočne strane prema unutra pa namotajte rolnicu. Malo vode nanesite prstima na gornji vrh kore da je zalepite. Na srednje jakoj vatri zagrejte uje u tiganju. Zatim pržite rolnice po 3 minuta sa svake strane. Kad postanu zlatno braon i hrskave stavite na papirne ubruse da se ocede od ulja.

@moja.trpeza TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI LISNATA PITA Sastojci: ½ pakovanja kora za pitu 3 jaja 100 g sira 200 ml mleka So po ukusu Ulje za podmazivanje Susam (po želji) Priprema: 1. Kore iseckati na tanke listiće. 2. U posudi umutiti jaja, dodati mleko i dobro sjediniti smesu. 3. Dodati izmrvljeni sir i posoliti po ukusu. 4. Ubaciti iseckane kore u smesu i dobro promešati. 5. Smesu izliti u nauljen pleh i posuti susamom po želji. 6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 7. Pečenu pitu iseći na željene komade i poslužiti uz jogurt. Jednostavno, brzo i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading