PROLEĆNE ROLNICE Mekane unutra, a hrskave spolja, za pravo uživanje
Služite uz pripremljeni sos.
Potrebno je:
- pakovanje kora za pitu
- 8 kiselih krastavaca
- 8 kriški ementalera
- 1,25 šolje suncokretovog ulja
Za sos:
- 0,50 šolje majoneza
- 1 kašika skriraka sosa
Priprema:
Rolnice secite na ravne, pravilne komade pa im premažite ivice vodom. Krišku sira stavite u sredinu svake rolnice a preko njega kiseli krastavac. Donju ivicu kore podignite i preklopite preko krastavca. Onda presavijte bočne strane prema unutra pa namotajte rolnicu. Malo vode nanesite prstima na gornji vrh kore da je zalepite. Na srednje jakoj vatri zagrejte uje u tiganju. Zatim pržite rolnice po 3 minuta sa svake strane. Kad postanu zlatno braon i hrskave stavite na papirne ubruse da se ocede od ulja.
Možda vas zanima:
NAJAVLJUJU LEPO VREME Prolećne rolnice mogu da se jedu svaki dan
Uz samo par sastojaka, lako se naprave.
PROLEĆNE ROLNICE NA BALKANSKI NAČIN Sada proleće može da počne!
Svideće vam se ukus.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)