NAJSOČNIJE POSNE TORTILJE SA KINOOM I CRNIM PASULJEM Raj za nepca po receptu bez mane
Sočne i slasne, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 60 g sušene kinoe
- 95 ml vode + 2 kašike
- 30 ml vode
- pola velikog crvenog luka
- 1 crvena paprika
- 400 g paradajza
- 1 srednja tikvica
- 400 g crnog pasulja iz konzerve
- 400 g kukuruza
- 30 g korijandera
- 2 kašičice kima
- 1 kašičica ljute paprike u prau
- 1 kašičica belog luka u prahu
- pola kašičice crvenog luka u prahu
- so, po ukusu
- 6 – 8 srednjih tortilja, posnih
Prokuvajte kinou
U loncu pomešajte kinou sa vodom pa prokuvajte, promešajte, smanjite toplotu i kuvajte 13 minuta. Onda sklonite poklopac, pa pustite ostavite da odstoji 10 minuta. Onda razmutite viljuškom i ostavite sa strane. Vodu zagrejte u šerpi na srednjoj vatri pa dodajte luk i dinstajte 4 minuta. Potom dodajte papriku i kuvajte još 2 minuta. Umešajte paradajz, tikvice i kukuruz pa kuvajte još oko 3 minuta. Onda dofajte crni pasulj, kinou, peršun, kim, beli i crni luk u prahu i so, nastavite da kuvate dok se ne zagreje. Stavite deo fila u centar tortilje pa premotajte na pola i preklopite svaki kraj, pa zatvorite.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)