NAJSOČNIJE POSNE TORTILJE SA KINOOM I CRNIM PASULJEM Raj za nepca po receptu bez mane

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, najbolje stavite duplu meru.

posne tortilje
Shutterstock

Potrebno je:

  • 60 g sušene kinoe
  • 95 ml vode + 2 kašike
  • 30 ml vode
  • pola velikog crvenog luka
  • 1 crvena paprika
  • 400 g paradajza 
  • 1 srednja tikvica
  • 400 g crnog pasulja iz konzerve
  • 400 g kukuruza
  • 30 g korijandera
  • 2 kašičice kima
  • 1 kašičica ljute paprike u prau
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • pola kašičice crvenog luka u prahu
  • so, po ukusu
  • 6 – 8 srednjih tortilja, posnih

Prokuvajte kinou

U loncu pomešajte kinou sa vodom pa prokuvajte, promešajte, smanjite toplotu i kuvajte 13 minuta. Onda sklonite poklopac, pa pustite ostavite da odstoji 10 minuta. Onda razmutite viljuškom i ostavite sa strane. Vodu zagrejte u šerpi na srednjoj vatri pa dodajte luk i dinstajte 4 minuta. Potom dodajte papriku i kuvajte još 2 minuta. Umešajte paradajz, tikvice i kukuruz pa kuvajte još oko 3 minuta. Onda dofajte crni pasulj, kinou, peršun, kim, beli i crni luk u prahu i so, nastavite da kuvate dok se ne zagreje. Stavite deo fila u centar tortilje pa premotajte na pola i preklopite svaki kraj, pa zatvorite. 

 

@moja.trpeza ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading