NAJSOČNIJE POSNE TORTILJE SA KINOOM I CRNIM PASULJEM Raj za nepca po receptu bez mane
Sočne i slasne, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 60 g sušene kinoe
- 95 ml vode + 2 kašike
- 30 ml vode
- pola velikog crvenog luka
- 1 crvena paprika
- 400 g paradajza
- 1 srednja tikvica
- 400 g crnog pasulja iz konzerve
- 400 g kukuruza
- 30 g korijandera
- 2 kašičice kima
- 1 kašičica ljute paprike u prau
- 1 kašičica belog luka u prahu
- pola kašičice crvenog luka u prahu
- so, po ukusu
- 6 – 8 srednjih tortilja, posnih
Prokuvajte kinou
U loncu pomešajte kinou sa vodom pa prokuvajte, promešajte, smanjite toplotu i kuvajte 13 minuta. Onda sklonite poklopac, pa pustite ostavite da odstoji 10 minuta. Onda razmutite viljuškom i ostavite sa strane. Vodu zagrejte u šerpi na srednjoj vatri pa dodajte luk i dinstajte 4 minuta. Potom dodajte papriku i kuvajte još 2 minuta. Umešajte paradajz, tikvice i kukuruz pa kuvajte još oko 3 minuta. Onda dofajte crni pasulj, kinou, peršun, kim, beli i crni luk u prahu i so, nastavite da kuvate dok se ne zagreje. Stavite deo fila u centar tortilje pa premotajte na pola i preklopite svaki kraj, pa zatvorite.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)