POGAČICE OD LEBLEBIJA Mekane i sočne, ovakve do sada niste jeli
Prave se lako, a smažu očas posla.
Potrebno je:
- 600 g leblebija
- 1 glavica crnog luka
- 5 - 6 čenova belog luka
- 200 g barenog krompira
- 1 šaka rukole
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- 5-6 kašika prezli
- malo korijandera
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Leblebije potopite u posudu sa vodom pa ostavite da prenoće. Krompir sitno narendajte pa dodajte rukolu, seckan crni i beli luk i oceđene leblebije. Posolite i pobiberite, pa umešajte jaja, brašno i prezle. Zamesite testo. Rukom oblikujte pogačice pa ih pržite na zagrejanom ulju sa obe strane, dok ne porumene.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE SA SIROM Jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru, po ukusu nema slasnijih
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
POGAČICE SA JAGODAMA Pola pleha nestane dok trepnete, po ukusu im nema ravnih
Savršene za užinu ili desert.
POGAČICE SA ČVARCIMA Pojedu se u slast, posle ovog recepta ćete zaboraviti na pekaru
Slasne i mekane, pravićete stalno.
POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA Biće mekane i sutradan, a pravi raj za nepca
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)