DOMAĆI SENF Sjajno ide uz viršle i pljeskavice, a gotov začas

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Domaći senf možete da čuvate u frižideru do tri meseca.

domaći senf
Shutterstock

Potrebno je:

  • tri četvrtine šolje semenki slačice
  • šolja i po vode
  • četvrt šolje jabukovog sirćeta
  • pola kašičice soli
  • četvrt kašičice kurkume
  • kašika meda
  • četvrt kašičice mlevene paprike
  • na vrh noža cimeta

Priprema:

Semenke slačice stavite u blender pa blendajte dok ne dobijete prah. Onda umešajte so,kurkumu, cimet i mlevenu papriku. Blendajte još minut, pa prebacite u šerpu i dodajte vodu. Kuvajte oko 45 minuta, uz povremeno mešanje. Onda dodajte sirće i kuvajte još 10 minuta, uz često mešanje. U sterilisanu teglu prebacite senf

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading