DOMAĆI SENF Sjajno ide uz viršle i pljeskavice, a gotov začas
Domaći senf možete da čuvate u frižideru do tri meseca.
Potrebno je:
- tri četvrtine šolje semenki slačice
- šolja i po vode
- četvrt šolje jabukovog sirćeta
- pola kašičice soli
- četvrt kašičice kurkume
- kašika meda
- četvrt kašičice mlevene paprike
- na vrh noža cimeta
Priprema:
Semenke slačice stavite u blender pa blendajte dok ne dobijete prah. Onda umešajte so,kurkumu, cimet i mlevenu papriku. Blendajte još minut, pa prebacite u šerpu i dodajte vodu. Kuvajte oko 45 minuta, uz povremeno mešanje. Onda dodajte sirće i kuvajte još 10 minuta, uz često mešanje. U sterilisanu teglu prebacite senf.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SENF Kad budete probali ovaj recept, zaboravićete na kupovni
Daće šmek svakom jelu.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI SENF Dodaće aromu svakom jelu, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim
Vrlo jednostavne pripreme, pravićete stalno.
DOMAĆI SENF Izuzetno pikantan i aromatičan, a sjajno se slaže sa roštiljem
Još aromatičniji i začinjeniji od klasičnog, a zdraviji, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)