DOMAĆI SENF Sjajno ide uz viršle i pljeskavice, a gotov začas
Domaći senf možete da čuvate u frižideru do tri meseca.

Potrebno je:
- tri četvrtine šolje semenki slačice
- šolja i po vode
- četvrt šolje jabukovog sirćeta
- pola kašičice soli
- četvrt kašičice kurkume
- kašika meda
- četvrt kašičice mlevene paprike
- na vrh noža cimeta
Priprema:
Semenke slačice stavite u blender pa blendajte dok ne dobijete prah. Onda umešajte so,kurkumu, cimet i mlevenu papriku. Blendajte još minut, pa prebacite u šerpu i dodajte vodu. Kuvajte oko 45 minuta, uz povremeno mešanje. Onda dodajte sirće i kuvajte još 10 minuta, uz često mešanje. U sterilisanu teglu prebacite senf.
Možda vas zanima:

DOMAĆI SENF Kad budete probali ovaj recept, zaboravićete na kupovni
Daće šmek svakom jelu.

DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.

DOMAĆI SENF Dodaće aromu svakom jelu, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim
Vrlo jednostavne pripreme, pravićete stalno.

DOMAĆI SENF Izuzetno pikantan i aromatičan, a sjajno se slaže sa roštiljem
Još aromatičniji i začinjeniji od klasičnog, a zdraviji, pravićete stalno.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)