POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete
Sočna i slasna, pravićete stalno.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNA GRBAVA PITA Budi nostalgiju na bakinu kuhinju, prste da poližete
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNA PITA SA LUKOM Ukusna i slasna, najbolje služite uz sojin jogurt
Pravi se lako, a pravi raj za nepca.

POSNA PITA SA SPANAĆEM I KROMPIROM Slasna i drugačija, za savršeno jutro
Sočna i ukusna, pravićete stalno.

POSNA PITA SA JABUKOM I ORASIMA Poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Slatka i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 500 g lisnatog testa
- 300 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 100 g rendanog biljnog kačkavalja
- maslac ili ulje za premazivanje
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslac ili ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Razvucite lisnato testo na radnoj površini i podelite ga na dva dela. Na prvi deo testa stavite smesu od pečuraka, pospite rendanim kačkavaljem, pa prekrijte drugim delom testa. Premažite površinu premazom od maslaca ili ulja. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok pita ne postane zlatnosmeđa.

POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nimalo ne zaostaju za originalom, biće mekane i vazdušaste
Služite tople, prelivene javorovim sirupom.

PITA SA ZELJEM NA VODI Posna, a slasna i zasitna
Jednostavna pita skupog ukusa, za dane strogog posta.

POSNA KROMPIR SALATA Slasno predjelo za svaku svečanu trpezu, prste da poližete
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
Komentari (0)