POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, pravićete stalno.

posna pita sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g lisnatog testa
  • 300 g šampinjona
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka
  • 100 g rendanog biljnog  kačkavalja
  • maslac ili ulje za premazivanje
  • so i biber po ukusu

Priprema:
U tiganju zagrejte maslac ili ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Razvucite lisnato testo na radnoj površini i podelite ga na dva dela. Na prvi deo testa stavite smesu od pečuraka, pospite rendanim kačkavaljem, pa prekrijte drugim delom testa. Premažite površinu premazom od maslaca ili ulja. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok pita ne postane zlatnosmeđa.

SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)