ĆUFTE OD PASULJA Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da su posne

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus savršen.

ćufte od pasulja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pasulja
  • 1 praziluk
  • malo ulja
  • so, biber

Priprema:

Pasulj potopite u vodi i ostavite da odstoji 2-3 sata. Zatim prospite tu vodu, sipajte novu, posolite i kuvajte dok ne omekša. Procedite i izblendirajte ga. Još malo posolite i napravite loptice. Praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju. Posolite i pobiberite. Rasporedite po tepsiji, a preko poređajte ćufte. Pokrijte alu-folijom i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Povremeno pogledajte ćufte, ne smeju da izgore.

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading