POSNI UŠTIPCI OD KROMPIRA PUNJENI TUNJEVINOM Slasni i sočni, a totalno drugačiji
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.
Potrebno je:
- 3 krompira
- 1 šargarepa
- 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku ili ulju)
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zelenog luka
- 2 kašike krompirovog skroba
- 3 kašike brašna
- so i crni biber po ukusu
- maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
Lukove sitno iseckajte i propržite. Onda ih pomešajte sa oceđenom tunjevinom. Skuvajte krompir i šargarepu i izgnječite, pa dodajte so, biber, brašno, skrob. Sjedinite dobro da dobijete kompaktnu smesu. Uzimajte po deo smese pa oblikujte pljeskavice, pa na sredinu stavite po kašiku nadeva od tunjevine i luka. Zatvorite uštipak. Maslinovo ulje zagrejte na srednjoj temperaturi, pa pržite uštipke sa obe strane. Na kraju ih vadite na ubrus da upiju višak ulja.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
UŠTIPCI OD KARFIOLA IZ RERNE Mame i mirisom i ukusom, a posni i slasni
Najbolje služite uz salatu ili sos.
RIBLJI UŠTIPCI SA SPANAĆEM BUDE SVA ČULA Savršeni za dane posta, a pomeraju granice dobrog ukusa
Služite uz posni majonez.
POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera će biti malo
Mirisni i slatki, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)