POSNI UŠTIPCI OD KROMPIRA PUNJENI TUNJEVINOM Slasni i sočni, a totalno drugačiji
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.

Potrebno je:
- 3 krompira
- 1 šargarepa
- 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku ili ulju)
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zelenog luka
- 2 kašike krompirovog skroba
- 3 kašike brašna
- so i crni biber po ukusu
- maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
Lukove sitno iseckajte i propržite. Onda ih pomešajte sa oceđenom tunjevinom. Skuvajte krompir i šargarepu i izgnječite, pa dodajte so, biber, brašno, skrob. Sjedinite dobro da dobijete kompaktnu smesu. Uzimajte po deo smese pa oblikujte pljeskavice, pa na sredinu stavite po kašiku nadeva od tunjevine i luka. Zatvorite uštipak. Maslinovo ulje zagrejte na srednjoj temperaturi, pa pržite uštipke sa obe strane. Na kraju ih vadite na ubrus da upiju višak ulja.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)