POSNI UŠTIPCI OD KROMPIRA PUNJENI TUNJEVINOM Slasni i sočni, a totalno drugačiji

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.

uštipci punjeni tunjevinom
Printscreen

Potrebno je:

  • 3 krompira
  • 1 šargarepa
  • 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku ili ulju)
  • 1 čen belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zelenog luka
  • 2 kašike krompirovog skroba
  • 3 kašike brašna
  • so i crni biber po ukusu
  • maslinovo ulje (za prženje)

Priprema:

Lukove sitno iseckajte i propržite. Onda ih pomešajte sa oceđenom tunjevinom. Skuvajte krompir i šargarepu i izgnječite, pa dodajte so, biber, brašno, skrob. Sjedinite dobro da dobijete kompaktnu smesu. Uzimajte po deo smese pa oblikujte pljeskavice, pa na sredinu stavite po kašiku nadeva od tunjevine i luka. Zatvorite uštipak. Maslinovo ulje zagrejte na srednjoj temperaturi, pa pržite uštipke sa obe strane. Na kraju ih vadite na ubrus da upiju višak ulja.

@moja.trpeza DRAGUJ MEĐU VOĆEM SOČNI NAR Nar je odličan za imunitet, Bogat je antioksidansima, smanjuje upale, poboljšava cirkulaciju i pomaže u regulaciji krvnog pritiska. Takođe podržava zdravlje kože i usporava starenje. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #nar #pomegranate ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading