POSNI UŠTIPCI OD KROMPIRA PUNJENI TUNJEVINOM Slasni i sočni, a totalno drugačiji
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.
Potrebno je:
- 3 krompira
- 1 šargarepa
- 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku ili ulju)
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zelenog luka
- 2 kašike krompirovog skroba
- 3 kašike brašna
- so i crni biber po ukusu
- maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
Lukove sitno iseckajte i propržite. Onda ih pomešajte sa oceđenom tunjevinom. Skuvajte krompir i šargarepu i izgnječite, pa dodajte so, biber, brašno, skrob. Sjedinite dobro da dobijete kompaktnu smesu. Uzimajte po deo smese pa oblikujte pljeskavice, pa na sredinu stavite po kašiku nadeva od tunjevine i luka. Zatvorite uštipak. Maslinovo ulje zagrejte na srednjoj temperaturi, pa pržite uštipke sa obe strane. Na kraju ih vadite na ubrus da upiju višak ulja.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
UŠTIPCI OD KARFIOLA IZ RERNE Mame i mirisom i ukusom, a posni i slasni
Najbolje služite uz salatu ili sos.
RIBLJI UŠTIPCI SA SPANAĆEM BUDE SVA ČULA Savršeni za dane posta, a pomeraju granice dobrog ukusa
Služite uz posni majonez.
POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera će biti malo
Mirisni i slatki, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)