TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 200 g seitana, iseckanog na sitne komadiće
- 1 kašičica kvasca u prahu
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1/2 kašičice kumina
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 4 tortilje
- 1/2 šolje iseckanog paradajza
- 1/2 šolje crnog pasulja (ili pasulja po izboru)
- 1/4 šolje seckanog crvenog luka
- 1/4 šolje seckanog avokada
- 1/4 šolje kisele pavlake (ili veganske verzije)
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju propržite seitan sa začinima, oko pet do sedam minuta. Čašom vadite krugove od tortilja pa na svaki nanesite malo crnog pasulja, paradajza, crnog luka i seitana. Zatim dodajte svež avokado i pavlaku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)