SVINJSKI VRAT SA KAJMAKOM I PAPRIKAMA Gurmanski specijalitet osvaja od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo držaće vas dugo sitim.

svinjski vrat sa ajvarom i kajmakom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,2 kg svinjskog vrata
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 čaše vode
  • 1 kašika mekog brašna
  • 4-5 crvenih pečenih paprika
  • 2 čena belog luka
  • 100 g kajmaka

 

Priprema:

Meso isecite na šnicle, začinite, stavite u tepsiju, prelijte sa malo vode i pecite na 200 stepeni sat vremena. Iseckajte paprike, pomešajte sa kajmakom, premažite preko mesa, pa vratite u rernu na desetak minuta da se sve lepo zapeče.

 

@moja.trpeza Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading