POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.
Potrebno je:
- 10 većih listova zelja
- 200 g šargarepe
- 200 g praziluka
- 10 listova sremuša
- 100 g šampinjona
- 100 g očišćenog krompira
- 50 g pirinča
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Za preliv:
- 300 ml pasiranog paradajza
- 400 ml vode
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašičice šećera
Priprema:
Uklonite zadebljanje duž listova zelja, pa ih prelijte vrelom vodom i ostaviti 10 minuta da omekšaju. Izvaditi iz vode i ostavite da se cede. Šargarepu, praziluk, sremuš i šampinjone sitno iseckajte. Krompir krupno narendajte. Opran pirinač i sve pripremljeno povrće stavite u tiganj, sipajte oko 100 ml ulja, mlevenu papriku, biber i suvi biljni začin. Izmešajte i po jednu kašiku fila stavljajte na list zelja. Preklopite malo sa obe duže strane i umotajte sarmicu. Sarmice ređajte u šerpu jednu do druge. Sjedinite sve sastojke za preliv i sipajte preko sarmica. Kuvajte ih na srednjoj temperaturi, poklopljene. Kada provre, smanjite temperaturu i na tihoj vatri krčkajte oko jedan sat.
Savet
Povrće možete da usitnite u secku da biste brže pripremili jelo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)