POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.
Potrebno je:
- 10 većih listova zelja
- 200 g šargarepe
- 200 g praziluka
- 10 listova sremuša
- 100 g šampinjona
- 100 g očišćenog krompira
- 50 g pirinča
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Za preliv:
- 300 ml pasiranog paradajza
- 400 ml vode
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašičice šećera
Priprema:
Uklonite zadebljanje duž listova zelja, pa ih prelijte vrelom vodom i ostaviti 10 minuta da omekšaju. Izvaditi iz vode i ostavite da se cede. Šargarepu, praziluk, sremuš i šampinjone sitno iseckajte. Krompir krupno narendajte. Opran pirinač i sve pripremljeno povrće stavite u tiganj, sipajte oko 100 ml ulja, mlevenu papriku, biber i suvi biljni začin. Izmešajte i po jednu kašiku fila stavljajte na list zelja. Preklopite malo sa obe duže strane i umotajte sarmicu. Sarmice ređajte u šerpu jednu do druge. Sjedinite sve sastojke za preliv i sipajte preko sarmica. Kuvajte ih na srednjoj temperaturi, poklopljene. Kada provre, smanjite temperaturu i na tihoj vatri krčkajte oko jedan sat.
Savet
Povrće možete da usitnite u secku da biste brže pripremili jelo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)