POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

Potrebno je:
- 10 većih listova zelja
- 200 g šargarepe
- 200 g praziluka
- 10 listova sremuša
- 100 g šampinjona
- 100 g očišćenog krompira
- 50 g pirinča
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Za preliv:
- 300 ml pasiranog paradajza
- 400 ml vode
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašičice šećera
Priprema:
Uklonite zadebljanje duž listova zelja, pa ih prelijte vrelom vodom i ostaviti 10 minuta da omekšaju. Izvaditi iz vode i ostavite da se cede. Šargarepu, praziluk, sremuš i šampinjone sitno iseckajte. Krompir krupno narendajte. Opran pirinač i sve pripremljeno povrće stavite u tiganj, sipajte oko 100 ml ulja, mlevenu papriku, biber i suvi biljni začin. Izmešajte i po jednu kašiku fila stavljajte na list zelja. Preklopite malo sa obe duže strane i umotajte sarmicu. Sarmice ređajte u šerpu jednu do druge. Sjedinite sve sastojke za preliv i sipajte preko sarmica. Kuvajte ih na srednjoj temperaturi, poklopljene. Kada provre, smanjite temperaturu i na tihoj vatri krčkajte oko jedan sat.
Savet
Povrće možete da usitnite u secku da biste brže pripremili jelo.

AMERIČKE PALAČINKE Donosimo vam originalni recept, biće sočne i vazdušaste
Služite uz sladoled.

POSNI BEŠAMEL SOS Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom, a super ide uz lazanje bez mesa
Savršen, daće šmek svakom jelu.

NAPRAVITE ŠIŠ ĆEVAPE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće mekani i sočni, a provereno uspeva
Služite uz hleb i prilog po želji.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.

JEDNOSTAVNA PROJA OD PROSA Još zdravija i ukusnija od klasične, recept koji bi trebalo da zapišete
Pravi se lako, a mekana i sočna.
Komentari (0)