SALATA SA KUVANIM JAJIMA Slasna i ukusna, daće vam energije za ceo dan
Proteinsko predjelo okrepiće vas u trenu.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 50 g jogurta
- 1 kašika majoneza
- 1 stabljika celera
- pola čajne kašičice senfa
- pola glavice luka
- so
- biber
Priprema:
Kuvajte jaja 10 do 12 minuta u vrućoj vodi, da budu tvrdo kuvana. Onda ih ogulite i narežite na manje komade. Luk i celer iseckajte na sitne komade i pomešajte sa kuvanim jajima. U jednoj posudi pomešajte jogurt, majonez, senf, so i biber. Dodajte kuvana jaja, celer i luk i činiju sa sosom, pa dobro promešajte. Ostavite salatu u frižideru.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJA KUPUS SALATA Ova dva sastojka joj daju poseban šmek, i totalno menjaju ukus
Karmelizovani luk i pavlaka dodaju na ukusu.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
CACIKI SALATA Kremasta i lagana, osvežiće vas u momentu, baš kao ona grčka
Pravi se lako, a pojede brzo.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)