NEODOLJIVA ČOKOLADNA POGAČA Savršena i vruća i hladna, a mekana kao duša

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Savršen spoj testa i čokoladnog krema, za prave sladokusce.

čokoladna pogača
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za testo:

  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 čaša toplog mleka 
  • 1 čaša tople vode 
  • 1 šoljica ulja 
  • belance (žumance ostaviti za premazivanje)
  • 6 čaša brašna (koristite čašu od 200 ml)
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • krem od čokolade
  • mleveni orasi

Za premazivanje:

  • žumance
  • 1 kašičica mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, suvi kvasac, toplo mleko i toplu vodu. Dobro promešajte pa pustite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne počne da peni. Umešajte belance i so, pa polako zamesite mekano testo. Zatim ga pokrijte čistom krpom i ostavite da naraste na toplom mestu, oko sat vremena. Nadošlo testo podelite na jednake loptice. Razvucite svaku lopticu u oblik kruga, pa na sredinu stavite kašičicu čokoladnog namaza. Pospite mlevenim orasima. Preklopite ivice testa pa oblikujte loptu. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Zasebno pomešajte žumance i mleko, pa time premažite. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats Watch on TikTok

Komentari (0)