NEODOLJIVA ČOKOLADNA POGAČA Savršena i vruća i hladna, a mekana kao duša
Savršen spoj testa i čokoladnog krema, za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za testo:
- 3 kašike šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 čaša toplog mleka
- 1 čaša tople vode
- 1 šoljica ulja
- belance (žumance ostaviti za premazivanje)
- 6 čaša brašna (koristite čašu od 200 ml)
- 1 kašičica soli
Za fil:
- krem od čokolade
- mleveni orasi
Za premazivanje:
- žumance
- 1 kašičica mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, suvi kvasac, toplo mleko i toplu vodu. Dobro promešajte pa pustite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne počne da peni. Umešajte belance i so, pa polako zamesite mekano testo. Zatim ga pokrijte čistom krpom i ostavite da naraste na toplom mestu, oko sat vremena. Nadošlo testo podelite na jednake loptice. Razvucite svaku lopticu u oblik kruga, pa na sredinu stavite kašičicu čokoladnog namaza. Pospite mlevenim orasima. Preklopite ivice testa pa oblikujte loptu. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Zasebno pomešajte žumance i mleko, pa time premažite. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)