NEODOLJIVA ČOKOLADNA POGAČA Savršena i vruća i hladna, a mekana kao duša
Savršen spoj testa i čokoladnog krema, za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za testo:
- 3 kašike šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 čaša toplog mleka
- 1 čaša tople vode
- 1 šoljica ulja
- belance (žumance ostaviti za premazivanje)
- 6 čaša brašna (koristite čašu od 200 ml)
- 1 kašičica soli
Za fil:
- krem od čokolade
- mleveni orasi
Za premazivanje:
- žumance
- 1 kašičica mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, suvi kvasac, toplo mleko i toplu vodu. Dobro promešajte pa pustite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne počne da peni. Umešajte belance i so, pa polako zamesite mekano testo. Zatim ga pokrijte čistom krpom i ostavite da naraste na toplom mestu, oko sat vremena. Nadošlo testo podelite na jednake loptice. Razvucite svaku lopticu u oblik kruga, pa na sredinu stavite kašičicu čokoladnog namaza. Pospite mlevenim orasima. Preklopite ivice testa pa oblikujte loptu. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Zasebno pomešajte žumance i mleko, pa time premažite. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)