GREJS KELI TORTA Kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta

Ivana Pavlović

09:12

Sezonski recepti 0

Raskošna poslastica savršena je za svaku svećanu trpezu.

grejs keli torta
Shutterstock

Potrebno je: 

  • 4 kašike brašna  
  • 4 kašike šećera   
  • 4 jajeta     

Fil:

  • 1 puding od čokolade    
  • 1 puding od vanile    
  • 200 g margarina 
  • 2 kašike šećera
  • 100 g šećera
  • 700 ml mleka
  • 1 kesica šlaga

Priprema:

Mikserom umutite jaja s brašnom i šećerom. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni.

Skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Dodajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i skuvajte puding. Isto uradite s pudingom od čokolade. Ostavite oba pudinga da se ohlade.

Penasto umutite margarin sa 100 g šećera. Pola dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade, pa sve dobro pomešajte. Ispečenu koru isecite na dva jednaka dela, prvu premažite čokoladnim filom, stavite drugu, pa je premažite filom od vanile. Umutite šlag s preostalim mlekom i ukrasite tortu. Pre služenja dobro ohladite.

@moja.trpeza Lava kolač Sastojci: 1 puding od čokolade 300 ml mleka 3 kašike šećera 2 banane 200 g mlevenog keksa Priprema: Sipajte 200 ml mleka u šerpu i stavite da se kuva. U posebnoj posudi pomešajte preostalo mleko sa pudingom u prahu i šećerom, dobro promešajte da nema grudvica. Kada mleko provri, dodajte pripremljenu smesu i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. U tepsiju sa plehom ravnomerno pospite mleveni keks, zatim preko njega prelijte gotov puding i ravnomerno rasporedite. Banane presecite na pola i postavite ih na četiri strane. Kada se kolač prohladi, isecite ga na četiri dela i svaki deo preklopite preko banane. Servirajte na tanjir i uživajte u sočnom, brzom i ukusnom lava kolaču! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #kolaci #kolac #lavakolač #viral_video #viralvideos #foryoupage #foryouu ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading