DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

pihtije
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 svinjske nogice
  • 1 svinjska glava ili uvo (po želji)
  • 300 g dimljene svinjske kolenice ili suve kosti
  • 1 glavica belog luka
  • 2 lovorova lista
  • so 
  • kašičica bibera u zrnu 
  • mlevena začinska paprika

Priprema:

Operite dobro svinjeske nogice i glavu, pa stavite u veliki lonac i nalijte hladnom vodom. Kuvajte 10 minuta, pa prospite vodu i ponovo sipajte svežu. Umešajte lovorov list, biber u zrnu i malo soli. Kuvajte na tihoj vatri 4–5 sati, dok meso ne omekša i počne da se odvaja od kostiju. Skidajte penu koja se bude javljala na površini. Izgnječite beli luk. Procedite supu kroz gazu da bude bistra, pa odvojite meso od kostiju. Zatim ga usitnite i stavite u plitke posude. Pospite mlevenom začinskom paprikom. U proceđenu čorbu dodajte beli luk, pa prelijte preko mesa. Pustite da se pihtije prohlade na sobnoj temperaturi, pa ih prebacite u frižider. Secite na kocke.

Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

Komentari (0)