DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PIHTIJE OD ŠARANA Posni specijalitet oduševiće goste na slavskoj trpezi
Ako volite pihtije napravite posnu varijantu od šarana, bićete oduševljeni.

DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole

SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.

SPREMAJU SE NA KRSTOVDAN A JEDU NA BOGOJAVLJENJE Imamo najbolji recept za pihtije
Poslužite ih za prazničnu trpezu, bićete oduševljeni koliko su ukusne.
- 2 svinjske nogice
- 1 svinjska glava ili uvo (po želji)
- 300 g dimljene svinjske kolenice ili suve kosti
- 1 glavica belog luka
- 2 lovorova lista
- so
- kašičica bibera u zrnu
- mlevena začinska paprika
Priprema:
Operite dobro svinjeske nogice i glavu, pa stavite u veliki lonac i nalijte hladnom vodom. Kuvajte 10 minuta, pa prospite vodu i ponovo sipajte svežu. Umešajte lovorov list, biber u zrnu i malo soli. Kuvajte na tihoj vatri 4–5 sati, dok meso ne omekša i počne da se odvaja od kostiju. Skidajte penu koja se bude javljala na površini. Izgnječite beli luk. Procedite supu kroz gazu da bude bistra, pa odvojite meso od kostiju. Zatim ga usitnite i stavite u plitke posude. Pospite mlevenom začinskom paprikom. U proceđenu čorbu dodajte beli luk, pa prelijte preko mesa. Pustite da se pihtije prohlade na sobnoj temperaturi, pa ih prebacite u frižider. Secite na kocke.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)