KRMENADLE SA KROMPIROM Gurmansko jelo koje će ukućani obožavati

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo držaće vas dugo sitim.

krmenadle sa krompirom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 kg svinjskog karea sa kostima
  • kašika svinjske masti ili maslaca
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 dl ulja
  • 3-4 dl vode
  • 2 kašike senfa
  • oko kilogram krompira
  • so i biber

Priprema:

Meso premažite senfom, posolite i pobiberite, a između zarezanih delova staviti čenove belog luka. Prelijte uljem, a onda prekrijte folijom i ostaviti u marinadi 3-4 sata u frižideru. Sklonite luk i premažite kare maslacem, a onda ga ostaviti da odstoji još pola sata. Pecite ga 40 minuta na 180 stepeni, a onda mu dodajte 2 dl vode i zalijte ga sopstvenim sokom, prekrijte folijom i pecite još tri sata. Sat vremena pred kraj ubacite isečen krompir, promešajte sa sokovima od mesa, prekrijte folijom pa nastavite da pečete. Posle pola sata sklonite foliju i ostavite da se lepo zapeče.

Komentari (0)