ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Potrebno je:
Biskvit:
- 125 grama putera
- 240 grama sitnog keksa
- Krem od pistaća:
- 240 g neoljuštenih neslanih pistacija
- 140 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 60 ml vode
- 60 ml suncokretovog ulja
Krem od sira:
- 3 jaja
- 600 grama neslanog sira (kremastog)
- 1 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
Glazura:
- 2 pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni.Očistite pistaće od ljuske pa ih prelijte vrelom vodom i pustite 15 minuta da odstoje. Blendajte 10 minuta, pa umešajte šećere i prtohvat soli. Onda sipajte ulje i vodu i ostavite da se dobro izmeša. Sameljite keks, pa otopite maslac i sjedinite. Na pleh obložen pek papirom izlijte smesu od keksa i maslaca. Stavite u rernu na pet minuta. Belanca odvojite od žumanaca. Umutite sneg od belanaca. Žumanca umutite sa sirom, šećerima i pistać kremom. Lagano umešajte sneg od belanaca. Nanesite preko keksa. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, pa smanjite na 160 i pecite još 10 minuta. Umutite pavlaku sa šećerima. Kašikom ravnomerno rasporedite, pa vratite još 15 minuta u ugašenu rernu. Ostavite čizkejk bar pet sati u frižideru.
Možda vas zanima:
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)