ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

čizkejk sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Biskvit:

  • 125 grama putera
  • 240 grama sitnog keksa
  • Krem od pistaća:
  • 240 g neoljuštenih neslanih pistacija
  • 140 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  •  60 ml vode
  •  60 ml suncokretovog ulja

Krem od sira:

  • 3 jaja
  • 600 grama neslanog sira (kremastog)
  • 1 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera

Glazura:

  • 2 pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni.Očistite pistaće od ljuske pa ih prelijte vrelom vodom i pustite 15 minuta da odstoje. Blendajte 10 minuta, pa umešajte šećere i prtohvat soli. Onda sipajte ulje i vodu i ostavite da se dobro izmeša. Sameljite keks, pa otopite maslac i sjedinite. Na pleh obložen pek papirom izlijte smesu od keksa i maslaca. Stavite u rernu na pet minuta. Belanca odvojite od žumanaca. Umutite sneg od belanaca. Žumanca umutite sa sirom, šećerima i pistać kremom. Lagano umešajte sneg od belanaca. Nanesite preko keksa. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, pa smanjite na 160 i pecite još 10 minuta. Umutite pavlaku sa šećerima. Kašikom ravnomerno rasporedite, pa vratite još 15 minuta u ugašenu rernu. Ostavite čizkejk bar pet sati u frižideru. 

 

Komentari (0)