PEČENI ČIZKEJK SA JABUKAMA Sočni desert ukusa koji priča priče, po receptu bez mane
Sočan i sladak, bićete oduševljeni ukusom.
Sastojci:
Za testo:
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 90 g putera (hladnog)
- Prstohvat soli
- 2 žumanca
- 40 g šećera
Sloj jabuka:
- 3 jabuke
- 40 g šećera
- Sok od jednog limuna
Krem sufle:
- 2 belanca
- 40 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 400 g prirodnog jogurta (ili pavlake)
- 30 g kukuruznog škroba
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Umešajte hladan puter sečen na kockice, dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Umešajte šećer, prstohvat soli i žumanca, pa zamesite glatko testo. Oblikujte u kuglu, pa zamotajte u providnu foliju. Ostavite pola sata u frižideru. Oljuštite i očistite jabuke, pa ih isecite na tanke kriške. Zatim, pospite sa limunovim sokom i šećerom. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst neg, uz postepeno dodavanje šećera i vanilinog šećera. Zasebno, sjedinite jogurt sa kukuruznim skrobom. Polako umešajte belanca u smesu, pomoću spatule. Razvijte testo, pa ga stavite u pleh obložen pek papirom. Preko rasporedite pripremljene jabuke. Prelijte sa krem sufle filom. Pecite čizkejk oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, pospite prah šećerom ili cimetom.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)