BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.

Potrebno je:
Za koru:
- 20 čokoladnih keksića
- 2 kašike putera
Za fil:
- 230 g krem sira
- 180 ml pavlake
- 180 g šećera
- 1 kašika instant espreso praha
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1/4 kašičice soli
- 3 velika jajeta, na sobnoj temperaturi
- 120 ml krem likera od kafe
Za Bejlis ganaš:
- 60 g slatke pavlake
- 60 ml krem likera od kafe
- 1 kašičica instant espreso praha
- 240 g čokoladnih komadića
- šlag za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U blenderu sameljite keks. Dodajte otopljeni puter i blendajte još 30 sekundi. Ravnomerno rasporedite na dno tepsije. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pustite da se prohladi 10 ak minuta. Onda smanjite temperaturu na 150 stepeni. Umutite krem sir, pa dodajte slatku pavlaku i mutite oko dva minuta. Zasebno umutite šećer, espreso prah, vanilu i so. Onda dodajte jaja, jedno po jedno, i mutite na maloj brzini, 1 do 2 minuta. Dodajte liker i mutite. Sipajte fil preko prohlađene kore. Pecite oko 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite kolač u rerni oko pola sata, da se prohladi. Ohladite bar tri sata, a najbolje preko noći. Zagrejte slatku pavlaku sa likerom u maloj šerpi na srednjoj vatri. Onda dodajte espreso prah, pa komadiće čokolade i mešajte. Kolač prelijte ganašom. Ostavite bar pola sata u frižideru.
Možda vas zanima:

KOKOS ČIZKEJK Kremasti slatkiš koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.

ČIZKEJK SA BOROVICAMA Mirisni desert osvežava i sladi u isto vreme, svi će vam tražiti dodatak
Kremast i sočan, za pravo uživanje.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Nepečeni desert koji osvaja od prvog zalogaja
Kremasti desert pravi se lako, a bolji sigurno niste jeli.

DUBAI ČIZKEJK Viralan koliko i poznata čokolada, a topi se u ustima
Sočan desert nestaće sa stola odmah.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)