BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.
Potrebno je:
Za koru:
- 20 čokoladnih keksića
- 2 kašike putera
Za fil:
- 230 g krem sira
- 180 ml pavlake
- 180 g šećera
- 1 kašika instant espreso praha
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1/4 kašičice soli
- 3 velika jajeta, na sobnoj temperaturi
- 120 ml krem likera od kafe
Za Bejlis ganaš:
- 60 g slatke pavlake
- 60 ml krem likera od kafe
- 1 kašičica instant espreso praha
- 240 g čokoladnih komadića
- šlag za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U blenderu sameljite keks. Dodajte otopljeni puter i blendajte još 30 sekundi. Ravnomerno rasporedite na dno tepsije. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pustite da se prohladi 10 ak minuta. Onda smanjite temperaturu na 150 stepeni. Umutite krem sir, pa dodajte slatku pavlaku i mutite oko dva minuta. Zasebno umutite šećer, espreso prah, vanilu i so. Onda dodajte jaja, jedno po jedno, i mutite na maloj brzini, 1 do 2 minuta. Dodajte liker i mutite. Sipajte fil preko prohlađene kore. Pecite oko 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite kolač u rerni oko pola sata, da se prohladi. Ohladite bar tri sata, a najbolje preko noći. Zagrejte slatku pavlaku sa likerom u maloj šerpi na srednjoj vatri. Onda dodajte espreso prah, pa komadiće čokolade i mešajte. Kolač prelijte ganašom. Ostavite bar pola sata u frižideru.
Možda vas zanima:
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)