BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.
Potrebno je:
Za koru:
- 20 čokoladnih keksića
- 2 kašike putera
Za fil:
- 230 g krem sira
- 180 ml pavlake
- 180 g šećera
- 1 kašika instant espreso praha
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1/4 kašičice soli
- 3 velika jajeta, na sobnoj temperaturi
- 120 ml krem likera od kafe
Za Bejlis ganaš:
- 60 g slatke pavlake
- 60 ml krem likera od kafe
- 1 kašičica instant espreso praha
- 240 g čokoladnih komadića
- šlag za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U blenderu sameljite keks. Dodajte otopljeni puter i blendajte još 30 sekundi. Ravnomerno rasporedite na dno tepsije. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pustite da se prohladi 10 ak minuta. Onda smanjite temperaturu na 150 stepeni. Umutite krem sir, pa dodajte slatku pavlaku i mutite oko dva minuta. Zasebno umutite šećer, espreso prah, vanilu i so. Onda dodajte jaja, jedno po jedno, i mutite na maloj brzini, 1 do 2 minuta. Dodajte liker i mutite. Sipajte fil preko prohlađene kore. Pecite oko 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite kolač u rerni oko pola sata, da se prohladi. Ohladite bar tri sata, a najbolje preko noći. Zagrejte slatku pavlaku sa likerom u maloj šerpi na srednjoj vatri. Onda dodajte espreso prah, pa komadiće čokolade i mešajte. Kolač prelijte ganašom. Ostavite bar pola sata u frižideru.
Možda vas zanima:
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)