OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.
Potrebno je:
- kuvana jaja
- 7 kašičica čaja od hibiskusa
- 200 ml ključale vode
- 50 g zelenog čaja od listova (krupniji listovi)
- 500 ml vode
- komad gaze + konac/kanap za vezivanje
- malo ulja
Priprema:
Čaj od hibiskusa prelijte sa 200 ml ključale vode, pa pustite da odstoji 15 minuta. Onda procedite i stavite sa strane. U 500 ml vode stavite 50 g zelenog čaja, pa kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa procedite. Oko svakog jajeta stavite komadić gaze, pa učvrstite kanapom. Uronite jaja u čaj od hibiskusa i ostavite oko 20 minuta. Izvadite i prosušite papirnim ubrusom. Onda ih potopite u prohlađeni zeleni čaj, pa ostavite 40 minuta. Izvadite i ostavite da se osuše, pa premažite sa malo ulja.
Možda vas zanima:
PASKVALINA Slana torta koju Italijani prave svakog Uskrsa, a uspeće i vama
Paskvalina, slana uskršnja torta, nastala je u 16 veku, u Italiji. Po legendi, žene su je pravile tako što su testo razvlačile 33 puta, u čast Isusovih godina. Prepuna bogatog fila od jaja, spanaća i rikota sira oduševiće svakoga ko je bude probao.
FARBANJE JAJA KAFOM Način je potpuno prirodan, a neće vam oduzeti puno vremena
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno
Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Drugačija tehnika koja daje fantastične rezultate
Jaja će biti prelepa, a uspeva svima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)