OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.

Potrebno je:
- kuvana jaja
- 7 kašičica čaja od hibiskusa
- 200 ml ključale vode
- 50 g zelenog čaja od listova (krupniji listovi)
- 500 ml vode
- komad gaze + konac/kanap za vezivanje
- malo ulja
Priprema:
Čaj od hibiskusa prelijte sa 200 ml ključale vode, pa pustite da odstoji 15 minuta. Onda procedite i stavite sa strane. U 500 ml vode stavite 50 g zelenog čaja, pa kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa procedite. Oko svakog jajeta stavite komadić gaze, pa učvrstite kanapom. Uronite jaja u čaj od hibiskusa i ostavite oko 20 minuta. Izvadite i prosušite papirnim ubrusom. Onda ih potopite u prohlađeni zeleni čaj, pa ostavite 40 minuta. Izvadite i ostavite da se osuše, pa premažite sa malo ulja.
Možda vas zanima:

PASKVALINA Slana torta koju Italijani prave svakog Uskrsa, a uspeće i vama
Paskvalina, slana uskršnja torta, nastala je u 16 veku, u Italiji. Po legendi, žene su je pravile tako što su testo razvlačile 33 puta, u čast Isusovih godina. Prepuna bogatog fila od jaja, spanaća i rikota sira oduševiće svakoga ko je bude probao.

FARBANJE JAJA KAFOM Način je potpuno prirodan, a neće vam oduzeti puno vremena
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.

SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno
Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.

FARBANJE JAJA ŠLAGOM Drugačija tehnika koja daje fantastične rezultate
Jaja će biti prelepa, a uspeva svima.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)