OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.
Potrebno je:
- kuvana jaja
- 7 kašičica čaja od hibiskusa
- 200 ml ključale vode
- 50 g zelenog čaja od listova (krupniji listovi)
- 500 ml vode
- komad gaze + konac/kanap za vezivanje
- malo ulja
Priprema:
Čaj od hibiskusa prelijte sa 200 ml ključale vode, pa pustite da odstoji 15 minuta. Onda procedite i stavite sa strane. U 500 ml vode stavite 50 g zelenog čaja, pa kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa procedite. Oko svakog jajeta stavite komadić gaze, pa učvrstite kanapom. Uronite jaja u čaj od hibiskusa i ostavite oko 20 minuta. Izvadite i prosušite papirnim ubrusom. Onda ih potopite u prohlađeni zeleni čaj, pa ostavite 40 minuta. Izvadite i ostavite da se osuše, pa premažite sa malo ulja.
Možda vas zanima:
PASKVALINA Slana torta koju Italijani prave svakog Uskrsa, a uspeće i vama
Paskvalina, slana uskršnja torta, nastala je u 16 veku, u Italiji. Po legendi, žene su je pravile tako što su testo razvlačile 33 puta, u čast Isusovih godina. Prepuna bogatog fila od jaja, spanaća i rikota sira oduševiće svakoga ko je bude probao.
FARBANJE JAJA KAFOM Način je potpuno prirodan, a neće vam oduzeti puno vremena
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno
Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Drugačija tehnika koja daje fantastične rezultate
Jaja će biti prelepa, a uspeva svima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)