POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

posna kokos torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 l sojinog mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile 
  • 120 g margarina
  • 100 g posne bele čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 180 g kokosa
  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 1 pakovanje posnog keksa
  • sok od pomorandže

Priprema:

Puding sa šećerom pomešajte sa 300 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Dodajte zagrejano preostalo mleko u puding. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa sipajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Onda umočite keks u sok od pomorandže i poređajte na kalup. Dodajte umućeni margarin ohlađenom pudingu. Smesu podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi mleveni keks i sjedinite. Sipajte preko keksa u kalup prvo fil sa keksom, pa sa kokosom. Tortu ostavite celu noć u frižideru. Izvadite je iz frižidera, dekorišite po želji i služite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading