POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.
Potrebno je:
- 1 l sojinog mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 120 g margarina
- 100 g posne bele čokolade
- 3 kašike šećera
- 180 g kokosa
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 1 pakovanje posnog keksa
- sok od pomorandže
Priprema:
Puding sa šećerom pomešajte sa 300 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Dodajte zagrejano preostalo mleko u puding. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa sipajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Onda umočite keks u sok od pomorandže i poređajte na kalup. Dodajte umućeni margarin ohlađenom pudingu. Smesu podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi mleveni keks i sjedinite. Sipajte preko keksa u kalup prvo fil sa keksom, pa sa kokosom. Tortu ostavite celu noć u frižideru. Izvadite je iz frižidera, dekorišite po želji i služite.
Možda vas zanima:
POSNA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja budi uspomene sa mora, za pravo uživanje
Neodoljiva torta osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNA KOKOS TORTA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i slatka, uzećete parče više.
KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875.GODINE Jednostavna, bogata,mekana, puna čokolade i neodoljivog fila
Kremasta i slatka, ukusa koji priča priče.
NEPEČENA KOKOS TORTA Raskošna poslastica jednostavne pripreme kojoj nije moguće odoleti
Fenomenalna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)