ČOKO KOKOS TORTA BEZ BRAŠNA Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a gotova očas posla
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 200 g tamne čokolade
- 100 g kokosovog brašna
- 150 g maslaca
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup obložite pek papirom. Čokoladu otopite sa puterom na pari, uz neprestano mešanje, dok smesa ne postane glatka. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilu i so. Dodajte kokosovo brašno pa lagano umešajte otopljenu čokoladu. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite tortu kokosovim mrvicama ili čokoladnom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)