RENDANA MUSAKA Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, prste da poližete.

rendana musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 200 g šargarepe
  • 3 glavice crnog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • mešavina suvog začina, biber

Priprema:

Na ulju prepržite dve sitno seckane glavice crnog luka, pa kad postane staklast, dodajte izrendanu šargarepu i dobro promešajte. Dodajte biber i začin i sve dobro promešajte. Kad se sve ujednači, dodajte izrendan krompir i dobro promešajte. U tepsiju rasporedite polovinu smese krompira. Na ulju ispržite sitno iseckanu glavicu crnog luka. Dodajte meso, sve dobro izmešajte, pa dodajte suvi začin i biber. Pripremljenu smesu stavite preko krompira u tepsiju, pa stavite ostatak krompira da prekrije meso. Pecite u rerni na 220 stepeni dok krompir ne dobije lepu zlatnožutu boju.

Komentari (0)

Loading