BRZE PIROŠKE SA ŠUNKOM Savršene za doručak ili večeru, a nikad slasnije
Sočne i ukusne, najbolje služite uz jogurt.

Potrebno je:
- 700 g brašna
- 200 ml jogurta
- 180 ml (1 čaša) kisele pavlake
- 2 jajeta
- 250 g iseckanog sira
- 150 g iseckane šunke
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kima
Priprema:
U jednu posudu stavite brašno, pa dodajte, jogurt, kiselu pavlaku, jaja, so, kim, pecivo, šunka i sir. Zamesite testo pa ostavite da odmori 10 minuta.Zatim ga razvaljajte na debljinu 0,5 cm. Isecite ivice da dobijete pravougaonik, pa ga isecite na uzdužne trake pa poprečno. Pržite piroške na zagrejanom ulju. Onda ih stavljajte na ubruse da se ocede od viška masnoće.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)