DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
Najbolje služite uz njoke.
Potrebno je:
- 2 kg junetine od buta
- 200 g suve slanine
- 3 velike glavice crnog luka
- 8 čenova belog luka
- 400 g zeleni za supu
- 1 veća jabuka
- 1 konzervirani pelat
- 200 ml ulja
- 2 kašike senfa
- 400 ml crnog vina
- 5 suvih šljiva
- 1 kašika šećera
- lovorov list, ruzmarin i majčina dušica
- suvi začin
- so, biber
Priprema:
Meso očistite, slaninu isecite na tanke šnite, očistite 5 čenova belog luka i prerežite na par delova. Meso dobro posolite, premažite senfom i uljem i ostavite da odstoji preko noći ili minimum 4 sata. Naglo na ulju zapecite meso i ostavite ga sa strane. Ubacite u isti tiganj crni i beli luk i sitno iseckano korenasto povrće. Vratite meso, ulijte vodu i vino, dodajte suvi začin, poklopite i ostavite na laganoj vatri do dva i po sata uz povremeno dodavanje vode i vina. Očistite jabuku, pa dodajte i nju, kao i konzervirani paradajz iseckan na komadiće, šećer i iseckane suve šljive koje ste držali potopljene u vodi pola sata. Dodajte povremeno vodu i ostavite da se jelo kuva najmanje 4 sata. Na kraju začinite, pa meso izvadite, sos propasirajte i prokuvajte. Jelo poslužite uz njoke ili rezance.
Možda vas zanima:
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)