KUGLOF SA SUVIM ŠLJIVAMA Vratiće vas u dane detinjstva i mirise bakine kuhinje
Jednostavni kolač skupog ukusa voleće svi članovi porodice.
Potrebno je:
- 150 g suvih šljiva
- 50 g suvog grožđa
- 3 jaja
- 3 kašike ruma
- 7 kašika šećera
- 1,5 dl vode
- 2 kašičice instant kafe
- 7 punih kašika brašna
- 3 kašike džema od šljiva
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 125 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zagrejte vodu, pa pre ključanja dodajte instant kafu i sklonite sa vatre. U mlakoj vodi operite suve šljive, pa sitno iseckajte i stavite u jednu posudu. Dodajte i suvo grožđe, džem, sodu bikarbonu i rum.Prelijte instant kafom, pa promešajte i pustite da stoji 10 minuta. U drugu posudu stavite brašno, šećer i prašak za pecivo. Otopite margarin, pa dodajte u sud. Umutite mikserom, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje. Mikserom umutite dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim, sjedinite obe smese, uz mešanje varjačom. Sipajte u kalup za kuglof obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite 10 ak minuta da se prohladi.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
KUGLOF SA LIMUNOM I JOGURTOM Osvežavajući kolač u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Sočan desert za prave sladokusce.
NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.
KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)