KUGLOF SA SUVIM ŠLJIVAMA Vratiće vas u dane detinjstva i mirise bakine kuhinje
Jednostavni kolač skupog ukusa voleće svi članovi porodice.
Potrebno je:
- 150 g suvih šljiva
- 50 g suvog grožđa
- 3 jaja
- 3 kašike ruma
- 7 kašika šećera
- 1,5 dl vode
- 2 kašičice instant kafe
- 7 punih kašika brašna
- 3 kašike džema od šljiva
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 125 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zagrejte vodu, pa pre ključanja dodajte instant kafu i sklonite sa vatre. U mlakoj vodi operite suve šljive, pa sitno iseckajte i stavite u jednu posudu. Dodajte i suvo grožđe, džem, sodu bikarbonu i rum.Prelijte instant kafom, pa promešajte i pustite da stoji 10 minuta. U drugu posudu stavite brašno, šećer i prašak za pecivo. Otopite margarin, pa dodajte u sud. Umutite mikserom, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje. Mikserom umutite dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim, sjedinite obe smese, uz mešanje varjačom. Sipajte u kalup za kuglof obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite 10 ak minuta da se prohladi.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
KUGLOF SA LIMUNOM I JOGURTOM Osvežavajući kolač u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Sočan desert za prave sladokusce.
NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.
KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)