KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Potrebno je:
- 2 bloka 1 pakovanje smrznutog lisnatog testa
- 100 g višnji ili jagoda
- 3 prstohvata cimeta
- 2 vanilina šećera
- kristal šećer
- 1 puding od vanile
- 3-4 kafene kašikice kukuruznog skroba
- 1 supena kašika putera
- 400 ml mleka
- 1 jaje
- šećer u prahu
Priprema:
Odmrznite lisnato testo i razvucite ga na debljinu od oko 3-4 mm, na dugačak pravougaonik. Podelite na pola, pa presecite dijagonalno da dobijete 4 trougla sa dve veoma duge stranice. Zagrejte višnje sa vanilinim šećerom, pa dodajte kristal šećer i cimet. Onda dodajte razmućen skrob i kuvajte, sve dok se ne zgusne. U maloj količini mleka sa šećerima zakuvajte puding od vanile. U prohlađen puding umutite kašiku putera. Nanesite dve kašike fila od višnje na svaki kroasan, uz ivicu najmanje stranice. dodamo oko dve kafene kašike fila od višnje.Ivice trougla premažite vodom i motajte dok ne dobijete kroasan.Prstima pritiskajući zatvorite dva preostala ugla. Poređajte na pek papir, pa premažite umućenim jajetom. Pecite dok ne dobiju blago zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Špric za šlag napunite kremom od vanile. Pečene kroasane punite kremom.Poklopite i ostavite da se prohlade.
Možda vas zanima:
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)