KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Od navedene količine dobićete 8 kroasana.

kroasani sa vanilom i voćem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 bloka 1 pakovanje smrznutog lisnatog testa
  • 100 g višnji ili jagoda
  • 3 prstohvata cimeta
  • 2 vanilina šećera
  • kristal šećer
  • 1 puding od vanile
  • 3-4 kafene kašikice kukuruznog skroba
  • 1 supena kašika putera
  • 400 ml mleka
  • 1 jaje
  • šećer u prahu
     

Priprema:

Odmrznite lisnato testo i razvucite ga na debljinu od oko 3-4 mm, na dugačak pravougaonik. Podelite na pola, pa presecite dijagonalno da dobijete 4 trougla sa dve veoma duge stranice. Zagrejte višnje sa vanilinim šećerom, pa dodajte kristal šećer i cimet. Onda dodajte razmućen skrob i kuvajte, sve dok se ne zgusne. U maloj količini mleka sa šećerima zakuvajte puding od vanile. U prohlađen puding umutite kašiku putera. Nanesite dve kašike fila od višnje na svaki kroasan, uz ivicu najmanje stranice. dodamo oko dve kafene kašike fila od višnje.Ivice trougla premažite vodom i motajte dok ne dobijete kroasan.Prstima pritiskajući zatvorite dva preostala ugla. Poređajte na pek papir, pa premažite umućenim jajetom. Pecite dok ne dobiju blago zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Špric za šlag napunite kremom od vanile. Pečene kroasane punite kremom.Poklopite i ostavite da se prohlade. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading