KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Potrebno je:
- 2 bloka 1 pakovanje smrznutog lisnatog testa
- 100 g višnji ili jagoda
- 3 prstohvata cimeta
- 2 vanilina šećera
- kristal šećer
- 1 puding od vanile
- 3-4 kafene kašikice kukuruznog skroba
- 1 supena kašika putera
- 400 ml mleka
- 1 jaje
- šećer u prahu
Priprema:
Odmrznite lisnato testo i razvucite ga na debljinu od oko 3-4 mm, na dugačak pravougaonik. Podelite na pola, pa presecite dijagonalno da dobijete 4 trougla sa dve veoma duge stranice. Zagrejte višnje sa vanilinim šećerom, pa dodajte kristal šećer i cimet. Onda dodajte razmućen skrob i kuvajte, sve dok se ne zgusne. U maloj količini mleka sa šećerima zakuvajte puding od vanile. U prohlađen puding umutite kašiku putera. Nanesite dve kašike fila od višnje na svaki kroasan, uz ivicu najmanje stranice. dodamo oko dve kafene kašike fila od višnje.Ivice trougla premažite vodom i motajte dok ne dobijete kroasan.Prstima pritiskajući zatvorite dva preostala ugla. Poređajte na pek papir, pa premažite umućenim jajetom. Pecite dok ne dobiju blago zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Špric za šlag napunite kremom od vanile. Pečene kroasane punite kremom.Poklopite i ostavite da se prohlade.
Možda vas zanima:
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)