NEODOLJIVE SARMICE OD ZELJA IZ RERNE Jeftin prolećni ručak po receptu za početnike
Sočne i savršene, obožavaće cela porodica.

Potrebno je:
- oko 40 listova zelja
- 500 g mlevenog mesa po izboru
- 50 gr pirinča
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
Priprema:
- 1 čen belog luka
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- 50 ml ulja
- kisela pavlaka ili kiselo mleko
Priprema:
U pleh stavite listove zelja jedan preko drugog, pa prelijte vrelom vodom.Nakon nekoliko sekundi odlijte vodu. Skuvajte pirinač pa ga ostavite sa strane. Propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte meso i začine i dobro izdinstajte.Onda dodajte i zgnječen beli luk. Sjedinite meso i pirinač, pa dodajte jedno jaje i povežite smesu. Stavite po kašiku fila na svaki list, pa ređajte u pleh. Prelijte vodom da ogreznu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite sarmice pa pustite da se malo prohlade. Služite sa pavlakom ili kiselim mlekom. Bon appetit!

POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Komentari (0)