NEODOLJIVE SARMICE OD ZELJA IZ RERNE Jeftin prolećni ručak po receptu za početnike
Sočne i savršene, obožavaće cela porodica.
Potrebno je:
- oko 40 listova zelja
- 500 g mlevenog mesa po izboru
- 50 gr pirinča
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
Priprema:
- 1 čen belog luka
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- 50 ml ulja
- kisela pavlaka ili kiselo mleko
Priprema:
U pleh stavite listove zelja jedan preko drugog, pa prelijte vrelom vodom.Nakon nekoliko sekundi odlijte vodu. Skuvajte pirinač pa ga ostavite sa strane. Propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte meso i začine i dobro izdinstajte.Onda dodajte i zgnječen beli luk. Sjedinite meso i pirinač, pa dodajte jedno jaje i povežite smesu. Stavite po kašiku fila na svaki list, pa ređajte u pleh. Prelijte vodom da ogreznu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite sarmice pa pustite da se malo prohlade. Služite sa pavlakom ili kiselim mlekom. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)