NEODOLJIVE SARMICE OD ZELJA IZ RERNE Jeftin prolećni ručak po receptu za početnike
Sočne i savršene, obožavaće cela porodica.
Potrebno je:
- oko 40 listova zelja
- 500 g mlevenog mesa po izboru
- 50 gr pirinča
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
Priprema:
- 1 čen belog luka
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- 50 ml ulja
- kisela pavlaka ili kiselo mleko
Priprema:
U pleh stavite listove zelja jedan preko drugog, pa prelijte vrelom vodom.Nakon nekoliko sekundi odlijte vodu. Skuvajte pirinač pa ga ostavite sa strane. Propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte meso i začine i dobro izdinstajte.Onda dodajte i zgnječen beli luk. Sjedinite meso i pirinač, pa dodajte jedno jaje i povežite smesu. Stavite po kašiku fila na svaki list, pa ređajte u pleh. Prelijte vodom da ogreznu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite sarmice pa pustite da se malo prohlade. Služite sa pavlakom ili kiselim mlekom. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)