NEODOLJIVE SARMICE OD ZELJA IZ RERNE Jeftin prolećni ručak po receptu za početnike

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Sočne i savršene, obožavaće cela porodica.

sarmice od zelja
Shutterstock

Potrebno je:

  • oko 40 listova zelja
  • 500 g mlevenog mesa po izboru
  • 50 gr pirinča
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka

Priprema:

  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber
  • mlevena začinska paprika
  • 50 ml ulja 
  • kisela pavlaka ili kiselo mleko

Priprema: 

U pleh stavite listove zelja jedan preko drugog, pa prelijte vrelom vodom.Nakon nekoliko sekundi odlijte vodu. Skuvajte pirinač pa ga ostavite sa strane. Propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte meso i začine i dobro izdinstajte.Onda dodajte i zgnječen beli luk. Sjedinite meso i pirinač, pa dodajte jedno jaje i povežite smesu. Stavite po kašiku fila na svaki list, pa ređajte u pleh. Prelijte vodom da ogreznu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite sarmice pa pustite da se malo prohlade. Služite sa pavlakom ili kiselim mlekom. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading