PROLEĆNA PITA SA ŠPARGLOM I SIROM Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Sočna i ukusna, pravićete stalno.
Potrebno je:
Za pitu:
- 125 ml pavlake
- 150 g kisele pavlake
- 600 g sveže zelene špargle
- 50 g putera istopljenog
- 1 svež paradajz
- 150 g rikote
- 2 gotove kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.Operite zelenu šparglu. Onda je prodinstajte 10 ak minuta, na umerenoj temperaturi, na malo putera, uz povremeno okretanje.U činiji pomešajte pavlake i rikotu. Oklagijom razvucite testo. Zatim nanesite smesu pavlake i sira, pa uzduž poređajte šparglu. Prekrijte drugom korom, pa stavite nekoliko špargli na vrh i četvrtinke svežeg paradajza. Premažite otopljenim puterom. Pecite pitu 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)