PROLEĆNA PITA SA ŠPARGLOM I SIROM Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočna i ukusna, pravićete stalno.

pita sa šparglom i sirom
Shutterstock

Potrebno je:
Za pitu:

  • 125 ml pavlake
  • 150 g kisele pavlake
  • 600 g sveže zelene špargle
  • 50 g putera istopljenog
  • 1 svež paradajz
  • 150 g rikote
  • 2 gotove kore

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni.Operite zelenu šparglu. Onda je prodinstajte 10 ak minuta, na umerenoj temperaturi, na malo putera, uz povremeno okretanje.U činiji pomešajte pavlake i rikotu. Oklagijom razvucite testo. Zatim nanesite smesu pavlake i sira, pa uzduž poređajte šparglu. Prekrijte drugom korom, pa stavite nekoliko špargli na vrh i četvrtinke svežeg paradajza. Premažite otopljenim puterom. Pecite pitu 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading