SLANA TORTA OD PAPRIKA Brza, dekorativna, preukusna i zasitna, a nema ko je ne voli
Sočna i slasna, svaki gost će uzeti dodatno parče.
Potrebno je:
- 5-6 crvene pečene paprike
- 2 jaja
- prezle i brašno po potrebi
- 250 g kravljeg sira
- 1 kisela pavlaka
- 100 g majoneza
- 4-5 kiselih krastavaca
- 2 kuvana jaja
- 200 g šunke
Priprema:
Rasecite pečene paprike napola. Posolite pa ih uvaljajte u brašno, umućena jaja i u prezle, te ih ispohujte. Paprike ostavite na papirnom ubrusu da upije višak masnoće. Iseckajte sitno šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja, te ih sjedinite sa pavlakom, majonezom i izgnječenim sirom. Ređajte paprike u plastičnu posudu dok ne pokriju dno pa ih zatim premažite filom. Ponovite postupak 2-3 puta dok ima materijala. Tortu ohladite u frižideru, zatim je prevrnite iz posude. Ukrasite po želji.
Možda vas zanima:
SLANA TORTILJA TORTA Gotova za pola sata, a mocarela se topi u ustima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SLANA TORTA OD TIKVICA Pravi se lako, savršena vruća a biće super i hladna, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slasna, bićete oduševljeni.
SLANA TORTA SA PAPRIKAMA Raskošno predjelo koje nećete moći da prestanete da jedete
Kremasta i slasna, a gotova očas posla.
SLANA TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA A savršena kao predjelo na svečanoj ili slavskoj trpezi
Uspeva i početnicima, a nikad slasnija.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)