BRZE ROL VIRŠLE Uspevaju svima, a slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare
Prave se lako, a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 jaje
- pola kvasca
- 250ml mleka
- pola šoljice ulja
- oko 500-600g mekog brašna
- so, šećer
- 4 viršle
- senf
- jaje za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u malo mleka sa šećerom i brašnom, pa ostavite oko pola sata da nadođe.U jednoj posudi pomešajte jaje, ulje, mleko sa kvascem i so. Onda dodajte brašno, pa zamesite što mekše testo, pa pustite oko pola sata da nadođe. Premesite, pa podelite na 8 loptica. Razvaljajte svaku lopticu dugačko, pa isecite na 4-5 mesta. Nanesite senf i pola viršle, pa zamotajte, tako da isečeni deo bude gore. Zatim, premažite sa malo vode i pospite susamom. Pecite rol viršle dok blago ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)