BRZE ROL VIRŠLE Uspevaju svima, a slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Prave se lako, a nestaće sa stola odmah.

rol viršle
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • pola kvasca
  • 250ml mleka
  • pola šoljice ulja
  • oko 500-600g mekog brašna
  • so, šećer
  • 4 viršle
  • senf
  • jaje za premazivanje

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u malo mleka sa šećerom i brašnom, pa ostavite oko pola sata da nadođe.U jednoj posudi pomešajte jaje, ulje, mleko sa kvascem i so. Onda dodajte brašno, pa zamesite što mekše testo, pa pustite oko pola sata da nadođe. Premesite, pa podelite na 8 loptica. Razvaljajte svaku lopticu dugačko, pa isecite na 4-5 mesta. Nanesite senf i pola viršle, pa zamotajte, tako da isečeni deo bude gore. Zatim, premažite sa malo vode i pospite susamom. Pecite rol viršle dok blago ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading