BRZE ROL VIRŠLE Uspevaju svima, a slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare
Prave se lako, a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 jaje
- pola kvasca
- 250ml mleka
- pola šoljice ulja
- oko 500-600g mekog brašna
- so, šećer
- 4 viršle
- senf
- jaje za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u malo mleka sa šećerom i brašnom, pa ostavite oko pola sata da nadođe.U jednoj posudi pomešajte jaje, ulje, mleko sa kvascem i so. Onda dodajte brašno, pa zamesite što mekše testo, pa pustite oko pola sata da nadođe. Premesite, pa podelite na 8 loptica. Razvaljajte svaku lopticu dugačko, pa isecite na 4-5 mesta. Nanesite senf i pola viršle, pa zamotajte, tako da isečeni deo bude gore. Zatim, premažite sa malo vode i pospite susamom. Pecite rol viršle dok blago ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)