LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM Brze, ukusne, sočne, lagane i drugačije
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lazanja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 jaja
- 1 kg spanaća
- 300 g sira
- 200 g pavlake
- 150 g rendanog kačkavalja
- maslac
- so
- biber
- bosiljak za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite seckan crni i beli luk na otopljenom maslacu. Onda očistite i operite spanać, pa ga barite u vreloj vodi dok ne omekša. Ocedite ga, iseckajte i pomešajte sa lukom. Zatim, začinite muskantnim oraščićem, posolite i pobiberite.Onda dodajte jaja, pa promešajte. Pomešajte sir sa pavlakom, pa ga podgrejte, posolite i pobiberite. Naizmenično ređajte lazanje, spanać i sos sa sirom, u pleh za pečenje. Pospite kačkavaljem. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Na kraju, pospite bosiljkom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)