LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM Brze, ukusne, sočne, lagane i drugačije
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lazanja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 jaja
- 1 kg spanaća
- 300 g sira
- 200 g pavlake
- 150 g rendanog kačkavalja
- maslac
- so
- biber
- bosiljak za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite seckan crni i beli luk na otopljenom maslacu. Onda očistite i operite spanać, pa ga barite u vreloj vodi dok ne omekša. Ocedite ga, iseckajte i pomešajte sa lukom. Zatim, začinite muskantnim oraščićem, posolite i pobiberite.Onda dodajte jaja, pa promešajte. Pomešajte sir sa pavlakom, pa ga podgrejte, posolite i pobiberite. Naizmenično ređajte lazanje, spanać i sos sa sirom, u pleh za pečenje. Pospite kačkavaljem. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Na kraju, pospite bosiljkom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)