POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.
Potrebno je:
- 250 g kora za lazanje
- 300 g svežeg lososa
- 1 srednja tikvica
- 1 manji praziluk
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Očistite lososa od kože, pa ga isecite na manje komade. Operite i isecite tikvicu na tanke kolutove. Očistite i sitno iseckajte praziluk. Propržite praziluk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte tikvice i kratko ih propržite. Dodajte losos, pa posolite i pobiberite. Dinstajte još nekoliko minuta, pa skinite sa vatre. Tanak sloj pripremljenog bešamel sosa stavite u vatrostalnu posudu. Preko poređajte kore za lazanje. Nanesite sloj lososa, tikvica i praziluka, pa prelijte bešamelom. Ponoviti postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da odmore 10 minuta da bi se lakše služile.
Možda vas zanima:
POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA ZA PETAK KOJI SE PAMTI Bolje sigurno niste jeli
Nestaće sa stola odmah.
LAZANJE BOLONJEZE ZA PRAVE GURMANE Pola pleha nestane čim se postave na sto
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)