POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz čašu belog vina.

lazanje sa lososom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 250 g kora za lazanje
  • 300 g svežeg lososa
  • 1 srednja tikvica
  • 1 manji praziluk
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Očistite lososa od kože, pa ga isecite na manje komade. Operite i isecite tikvicu na tanke kolutove. Očistite i sitno iseckajte praziluk. Propržite praziluk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte tikvice i kratko ih propržite. Dodajte losos, pa posolite i pobiberite. Dinstajte još nekoliko minuta, pa skinite sa vatre. Tanak sloj pripremljenog bešamel sosa stavite u vatrostalnu posudu. Preko poređajte kore za lazanje. Nanesite sloj lososa, tikvica i praziluka, pa prelijte bešamelom. Ponoviti postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da odmore 10 minuta da bi se lakše služile. 

 

Komentari (0)

Loading