POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.
Potrebno je:
- 250 g kora za lazanje
- 300 g svežeg lososa
- 1 srednja tikvica
- 1 manji praziluk
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Očistite lososa od kože, pa ga isecite na manje komade. Operite i isecite tikvicu na tanke kolutove. Očistite i sitno iseckajte praziluk. Propržite praziluk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte tikvice i kratko ih propržite. Dodajte losos, pa posolite i pobiberite. Dinstajte još nekoliko minuta, pa skinite sa vatre. Tanak sloj pripremljenog bešamel sosa stavite u vatrostalnu posudu. Preko poređajte kore za lazanje. Nanesite sloj lososa, tikvica i praziluka, pa prelijte bešamelom. Ponoviti postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da odmore 10 minuta da bi se lakše služile.
Možda vas zanima:
POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA ZA PETAK KOJI SE PAMTI Bolje sigurno niste jeli
Nestaće sa stola odmah.
LAZANJE BOLONJEZE ZA PRAVE GURMANE Pola pleha nestane čim se postave na sto
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)