PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 700 g pasulja tetovca
- 500 g crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1,5 dcl suncokretovog ulja
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- pola kašičice sode bikarbone
- mleveni biber
- 3 komada lovorovog lista
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pasulj očistite i operite, pa potopite u hladnu vodu i pustite preko noći da nabubri.Prospite vodu, pa properite i nalijte novu vodu. Stavite da se kuva.Nakon što voda proključa, opet je prospite i nalijte novu.Dodajte so, sodu bikarbornu, 1 lovorov list i kuvati dok pasulj ne omekša.Propržite seckan crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte mlevenu začinsku papriku, sitno isečen beli luk, mleveni biber i još malo propržite. U pleh obložen pek papirom stavite deo luka, pa pasulj, pa opet luk, pa pasulj. Sipajte vodu u kojoj se kuvao pasulj, pa dodajte lovorov list i blago kašikom promešajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)