PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.

Potrebno je:
- 700 g pasulja tetovca
- 500 g crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1,5 dcl suncokretovog ulja
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- pola kašičice sode bikarbone
- mleveni biber
- 3 komada lovorovog lista
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pasulj očistite i operite, pa potopite u hladnu vodu i pustite preko noći da nabubri.Prospite vodu, pa properite i nalijte novu vodu. Stavite da se kuva.Nakon što voda proključa, opet je prospite i nalijte novu.Dodajte so, sodu bikarbornu, 1 lovorov list i kuvati dok pasulj ne omekša.Propržite seckan crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte mlevenu začinsku papriku, sitno isečen beli luk, mleveni biber i još malo propržite. U pleh obložen pek papirom stavite deo luka, pa pasulj, pa opet luk, pa pasulj. Sipajte vodu u kojoj se kuvao pasulj, pa dodajte lovorov list i blago kašikom promešajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:


VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.

PASULJ SA KOBASICOM Držaće vas dugo sitim, a greje dušu i telo
Konkretno, zasitno jelo zbog kojeg će ukućani stajati u redu za još.

MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)