PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g pasulja tetovca
  • 500 g crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1,5 dcl suncokretovog ulja
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • pola kašičice sode bikarbone
  • mleveni biber
  • 3 komada lovorovog lista
  • so

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pasulj očistite i operite, pa potopite u hladnu vodu i pustite preko noći da nabubri.Prospite vodu, pa properite i nalijte novu vodu. Stavite da se kuva.Nakon što voda proključa, opet je prospite i nalijte novu.Dodajte so, sodu bikarbornu, 1 lovorov list i kuvati dok pasulj ne omekša.Propržite seckan crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte mlevenu začinsku papriku, sitno isečen beli luk, mleveni biber i još malo propržite. U pleh obložen pek papirom stavite deo luka, pa pasulj, pa opet luk, pa pasulj. Sipajte vodu u kojoj se kuvao pasulj, pa dodajte lovorov list i blago kašikom promešajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading