PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 700 g pasulja tetovca
- 500 g crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1,5 dcl suncokretovog ulja
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- pola kašičice sode bikarbone
- mleveni biber
- 3 komada lovorovog lista
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pasulj očistite i operite, pa potopite u hladnu vodu i pustite preko noći da nabubri.Prospite vodu, pa properite i nalijte novu vodu. Stavite da se kuva.Nakon što voda proključa, opet je prospite i nalijte novu.Dodajte so, sodu bikarbornu, 1 lovorov list i kuvati dok pasulj ne omekša.Propržite seckan crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte mlevenu začinsku papriku, sitno isečen beli luk, mleveni biber i još malo propržite. U pleh obložen pek papirom stavite deo luka, pa pasulj, pa opet luk, pa pasulj. Sipajte vodu u kojoj se kuvao pasulj, pa dodajte lovorov list i blago kašikom promešajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)