VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.

vojnički pasulj
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pasulja
  • 1 glavica crnog (crvenog) luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 g masti ili ulja
  • so
  • biber
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 list lovora
  • 1 suva paprika
  • peršunov list

Priprema:

Pasulj očistite i preberite, pa potopite u hladnu vodu. Ostavite tako tri sata, pa stavite u širu posudu i ponovo prelijte vodom, da ogrezne. Kuvajte 20 minuta, pa još jednom ocedite pasulj i prelijte vrućom vodom.  Dodajte sitno seckan crni luk i kuvajte uz povremeno dolivanje tople vode. U tiganj sa vrelom masti dodajte preostali seckani luk, šargarepu seckanu na kockice i dobro propržite. Na pola kuvanom pasulju dodajte proprženi crni luk, šargarepu i lovorov list. Napravite zapršku u tiganju, od brašna i masti. Dodajte sitno seckan luk i mlevenu začinsku papriku, pa izmešajte i dodajte u pasulj. Začinite po ukusu. Kuvajte još pola sata. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading