VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.
Potrebno je:
- 500 g pasulja
- 1 glavica crnog (crvenog) luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 g masti ili ulja
- so
- biber
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 list lovora
- 1 suva paprika
- peršunov list
Priprema:
Pasulj očistite i preberite, pa potopite u hladnu vodu. Ostavite tako tri sata, pa stavite u širu posudu i ponovo prelijte vodom, da ogrezne. Kuvajte 20 minuta, pa još jednom ocedite pasulj i prelijte vrućom vodom. Dodajte sitno seckan crni luk i kuvajte uz povremeno dolivanje tople vode. U tiganj sa vrelom masti dodajte preostali seckani luk, šargarepu seckanu na kockice i dobro propržite. Na pola kuvanom pasulju dodajte proprženi crni luk, šargarepu i lovorov list. Napravite zapršku u tiganju, od brašna i masti. Dodajte sitno seckan luk i mlevenu začinsku papriku, pa izmešajte i dodajte u pasulj. Začinite po ukusu. Kuvajte još pola sata.
Možda vas zanima:
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ KASARNE Svakim zalogajem vraća u prošlost
Svaki zalogaj je raj za nepca.
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)