LESKOVAČKA PLJSKAVICA Sočna, pikantna i punog ukusa, nije ni čudo što je kraljica roštilja

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Služite u somunu uz prilog po želji.

leskovačka pljeskavica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika kisele vode
  • 1 kašika ulja
  • malo mlevene dimljene paprike 

Priprema:
U velikoj posudi sjedinite mleveno meso, rendani crni luk, beli luk, tucanu papriku, so, biber i čili. Dodajte kašiku ulja i kiselu vodu, pa sve dobro umesite rukama dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite bar dva sata u frižideru. Rukom oblikujte veće i tanje pljeskavice sa neravnomernim rubovima. Pecite 3 do 4 minuta sa svake strane.

 

Komentari (0)

Loading