BRZI ZELENI ROLAT SA SIROM Predjelo od kog će vam poći voda na usta, a gotovo za tili čas
Savršeno za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

Potrebno je:
- 3 tikvice
- 3 jaja
- 50 g brašna
- 100 g sira
- so
- biber po ukusu
- 2 kašike peršuna
- maslinovo ulje
- 1 sveži beli luk
Za punjenje:
- 200 g krem sira
- 100 g kravljeg sira
- 2 kašike pavlake
- 1 kašika maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite tikvice, pa ih krupno narendajte. Posolite i ostavite da odstoje 15-ak minuta da ispuste vodu, pa ih ocedite koliko možete. Stisnite ih kako bi pustile višak vode. U veliku posudu stavite ocedjene tikvice, jaja, brašno, rendani sir, beli luk, peršun, so i biber. Sve dobro promešajte da se sjedini. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte sireve, pavlaku, maslinovo ulje, so, biber i sveže seckane začine, da dobijete glatku kremu. Nanesite krem sir po površini kore. Urolajte u rolat. Ostavite sat vremena u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršenog ukusa, ješćete je i mrsnim danima, a gotova za tili čas
Pogodna za dane strogog posta, a slasna.

PUNJENA JAJA Kremasto predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu
Prave se lako, a nestanu sa stola brzo.

BRZE ROLNICE SA MESOM Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan
Sočne i slasne, ukusa koji priča priče.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Predjelo koje budi sva čula, a gotova dok trepnete
Sočna i kremasta, bićete oduševljeni.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)