BRZI ZELENI ROLAT SA SIROM Predjelo od kog će vam poći voda na usta, a gotovo za tili čas
Savršeno za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 3 tikvice
- 3 jaja
- 50 g brašna
- 100 g sira
- so
- biber po ukusu
- 2 kašike peršuna
- maslinovo ulje
- 1 sveži beli luk
Za punjenje:
- 200 g krem sira
- 100 g kravljeg sira
- 2 kašike pavlake
- 1 kašika maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite tikvice, pa ih krupno narendajte. Posolite i ostavite da odstoje 15-ak minuta da ispuste vodu, pa ih ocedite koliko možete. Stisnite ih kako bi pustile višak vode. U veliku posudu stavite ocedjene tikvice, jaja, brašno, rendani sir, beli luk, peršun, so i biber. Sve dobro promešajte da se sjedini. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte sireve, pavlaku, maslinovo ulje, so, biber i sveže seckane začine, da dobijete glatku kremu. Nanesite krem sir po površini kore. Urolajte u rolat. Ostavite sat vremena u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)