PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, a gotov za sat vremena, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj.
Potrebno je:
Za dve paprike:
- 2 crvene šilja paprike
- 100g junećeg mlevenog mesa
- 50g pirinča
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50g svežeg sira
- paradajz pire
- 1 svež paradajz
- slatka začinska paprika
- sudžuk paprika
- peršun
- mirođija
- cimet
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Paprike očistite pa ispraznite od semenki. Meso pomešajte sa pirinčem,, seckanim crnim i belim lukom, peršunom, mirođijom, mlevenom začinskom paprikom i sudžuk paprikom i cimetom. Sipajte malo ulja, pa dobro zamesite. Paprike punite sa nadevom, pa stavite u šerpu sa paradajz pireom, seckanim crnim lukom, čenom belog luka, seckanim paradajzom, peršunom, mirođijom, mlevenom začinskom paprikom i malo vode. Posolite i pobiberite. Zatim poklopite i pustite da se krčka oko 45 minuta uz povremeno okretanje paprike. Narendajte preko svežeg sira, pa prebacite paprike u rernu. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
PAPRIKE PUNJENE BULGUROM Zasitne i preukusne, polovina nestane u roku od odmah
Sočne i drugačije, pravićete stalno.
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)