PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, a gotov za sat vremena, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj.
Potrebno je:
Za dve paprike:
- 2 crvene šilja paprike
- 100g junećeg mlevenog mesa
- 50g pirinča
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50g svežeg sira
- paradajz pire
- 1 svež paradajz
- slatka začinska paprika
- sudžuk paprika
- peršun
- mirođija
- cimet
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Paprike očistite pa ispraznite od semenki. Meso pomešajte sa pirinčem,, seckanim crnim i belim lukom, peršunom, mirođijom, mlevenom začinskom paprikom i sudžuk paprikom i cimetom. Sipajte malo ulja, pa dobro zamesite. Paprike punite sa nadevom, pa stavite u šerpu sa paradajz pireom, seckanim crnim lukom, čenom belog luka, seckanim paradajzom, peršunom, mirođijom, mlevenom začinskom paprikom i malo vode. Posolite i pobiberite. Zatim poklopite i pustite da se krčka oko 45 minuta uz povremeno okretanje paprike. Narendajte preko svežeg sira, pa prebacite paprike u rernu. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
PAPRIKE PUNJENE BULGUROM Zasitne i preukusne, polovina nestane u roku od odmah
Sočne i drugačije, pravićete stalno.
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)