PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, a gotov za sat vremena, prste da poližete

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

Za dve paprike:

  • 2 crvene šilja paprike
  • 100g junećeg mlevenog mesa
  • 50g pirinča
  • 1/2 crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50g svežeg sira
  • paradajz pire
  • 1 svež paradajz
  • slatka začinska paprika
  • sudžuk paprika
  • peršun
  • mirođija
  • cimet
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Paprike očistite pa ispraznite od semenki. Meso pomešajte sa pirinčem,, seckanim crnim i belim lukom, peršunom, mirođijom, mlevenom začinskom paprikom i sudžuk paprikom i cimetom. Sipajte malo ulja, pa dobro zamesite. Paprike punite sa nadevom, pa stavite u šerpu sa paradajz pireom, seckanim crnim lukom, čenom belog luka, seckanim paradajzom, peršunom, mirođijom, mlevenom začinskom paprikom i malo vode. Posolite i pobiberite. Zatim poklopite i pustite da se krčka oko 45 minuta uz povremeno okretanje paprike. Narendajte preko svežeg sira, pa prebacite paprike u rernu. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading