KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.

kroasani sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 ml mlakog mleka
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 kocka kvasca
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 1 kg brašna

Za premazivanje:

  • 250 g margarina
  • 1 žumance
  • 2 kašike jogurta
  • 30 g susama
  • 300 g sira

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu razmutite kvasac u mleku sa šećerom i dve kašike brašna. Ostavite 5 minuta da se aktivira. Zasebno pomešajte jaje, belance, so, jogurt, i dodajte nadošli kvasac pa zamesite glatko testo. Podelite testo na dva dela, a svaki deo na 6 loptica. Oklagijom razvucite loptice na veličinu plitkog tanjira, pa na svaku naređajte margarin.Stavljajte jednu preko druge,a zadnju koru ne premazujte. Ponavljajte postupak i sa drugim lopticama.Presecite testo na 16 delova, pa na svaki stavite po parče sira i smotajte kroasane. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom, sa razmakom između njih. Zatim ih pokrijte i ostavite dva sata da odstoje. Umutite žumance sa jogurtom, pa time premažite svaki kroasan.Pospite ih obilno susamom. Pecite kroasane dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading