KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti
Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.

Potrebno je:
- 300 ml mlakog mleka
- 200 ml jogurta
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kocka kvasca
- 1 jaje
- 1 belance
- 1 kg brašna
Za premazivanje:
- 250 g margarina
- 1 žumance
- 2 kašike jogurta
- 30 g susama
- 300 g sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu razmutite kvasac u mleku sa šećerom i dve kašike brašna. Ostavite 5 minuta da se aktivira. Zasebno pomešajte jaje, belance, so, jogurt, i dodajte nadošli kvasac pa zamesite glatko testo. Podelite testo na dva dela, a svaki deo na 6 loptica. Oklagijom razvucite loptice na veličinu plitkog tanjira, pa na svaku naređajte margarin.Stavljajte jednu preko druge,a zadnju koru ne premazujte. Ponavljajte postupak i sa drugim lopticama.Presecite testo na 16 delova, pa na svaki stavite po parče sira i smotajte kroasane. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom, sa razmakom između njih. Zatim ih pokrijte i ostavite dva sata da odstoje. Umutite žumance sa jogurtom, pa time premažite svaki kroasan.Pospite ih obilno susamom. Pecite kroasane dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.

PUTER KROASANI BUDE SVA ČULA Savršeni za doručak ili užinu, najbolje uz šoljicu kafe
Savršenog ukusa, još bolji od onih iz pekare.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

FRANCUSKI KROASANI Neodoljivo pecivo koje savršeno ide uz kafu ili čaj
Pecivo bez premca ukusa koji se pamti.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)